iOS kullanıcıları için kaliteli fotoğraf bankası: Unsplash

iOS kullanıcıları için kaliteli fotoğraf bankası: Unsplash

Web sitelerinde, bloglarda, sosyal medya hesaplarında paylaşmak için ya da basit bir sunumda kullanmak üzere zaman zaman yüksek kalitede görsellere herkesin ihtiyacı olabiliyor. Görselleri belirli bir ücret karşılığında stok fotoğraf sitelerinden tedarik edebilsek de kimi zaman para vermek istemeyebiliyoruz.

Fotoğraflara herhangi bir ücret ödemek istemeyenler için yeni bir platform var; Unsplash.

Masaüstünde uzun zamandır kullanılan Unsplash'in iOS kullanıcıları için tasarlanan uygulamasında, farklı kategorilerde birbirinden güzel fotoğraflar bulunuyor. Herhangi bir üyelik gerektirmeyen uygulamada istediğiniz kategoriyi arama çubuğuna İngilizce olarak yazıyorsunuz ya da hazır olan kategorilerden birini seçiyorsunuz ve karşınıza istemediğiniz kadar çok, yüksek kaliteli görseller çıkıyor. Üstelik fotoğraflar çekenin izni alınarak, onun adıyla paylaşılıyor. Yani "izinsiz kullanım" gibi bir şey de söz konusu olmuyor. Seçtiğiniz fotoğrafı indirmek için sol alt köşede bulunan bir kısma sürüklüyorsunuz, akabinde fotoğraf telefon klasörünüze kaydedilmiş oluyor.

Kullanım kolaylığı, basit tasarımı ve kaliteli fotoğraflarıyla birçok kişinin işini kolaylaştıracak Unsplash'i kullanmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Uygulamanın belki de tek kötü yanının sadece İngilizce olarak kullanılıyor olması diyebiliriz.

Şimdilik sadece iOS kullanıcıları için aktif olan uygulamanın Android telefonlara gelip gelmeyeceği ise merak konusu. Fotoğraf sitelerinde uzun vakit geçirmek istemiyorsanız Unsplash'e bir göz atın deriz. Uygulamayı App Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.