Kredya platformunda her ay 2,5 milyondan fazla kredi araması yapılıyor

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre bugüne kadar 250 binden fazla indirilen bir uygulama olan Kredya'da bugüne kadar 2,5 milyondan fazla kredi araması yapıldı.
Kredya platformunda her ay 2,5 milyondan fazla kredi araması yapılıyor

Kredi kullanıcılarına özel yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Kredya'dan ilk olarak 2018 yılının Ekim ayında sizlere bahsetmiştik. Geçtiğimiz Haziran ayında ise Money 20/20 Europe 2019 etkinliğinde Kredya CEO’su Murat Çetinkaya ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre bugüne kadar 250 binden fazla indirilen bir uygulama olan Kredya'da aylık olarak 2,5 milyondan fazla kredi araması yapılıyor.. Bünyesinde 540 milyon TL kredi hacmini barındıran Kredya, hem iOS hem de Android platformlarında ücretsiz olarak sunulmuş durumda.

Türkiye'de yaygın bir şekilde kullanılan konut, ihtiyaç ve taşıt kredilerinde kullanıcılarına tasarruf ettirmeyi amaçlayan bir finansal teknoloji girişimi olan Kredya, kredi arama sürecinden başvuruya, ödeme sürecinden kredinin kapatılmasına kadarki süreç boyunca kullanıcılarının en büyük yardımcısı olmayı hedefliyor.

Platformumuzdaki verilere dayanarak 2020’nin, önceki yıllarda göreceli yüksek oranlarla kullanılmış kredilerin sıkça yapılandırılacağı veya başka bankalara taşınacağı bir sene olacağını düşündüğünü belirten Kredya CEO’su Murat Çetinkaya, Kredya olarak bu konuda kullanıcılarına mevcut kredilerinden ne kadar tasarruf edebileceklerini kolayca hesaplayacağı araçlar sunduklarını da belirtti.

2018 yılında tarihi zirvelere ulaşan ihtiyaç, konut ve taşıt kredileri oranlarının 2019 yılında çok ciddi düşüşüne tanık olduklarını da belirten Çetinkaya, bu düşüşün 2020 yılının ilk ayında devam ettiğini de paylaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.