Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi Tier Mobility, 40 milyon dolar yatırım aldı

Tier Mobility, B Serisi kapsamında 40 milyon dolar daha ek yatırım aldı. Yeni yatırımı yapan şirketler Moskova merkezli RTP Global, Londra merkezli Novator ve ismi açıklanmayan bir ABD şirketi oldu.
Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi Tier Mobility, 40 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi Tier Mobility'nin B Serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldığı haberini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Girişim B Serisi kapsamında 40 milyon dolar daha ek yatırım aldı. Yeni yatırımı yapan şirketler Moskova merkezli RTP Global, Londra merkezli Novator ve ismi açıklanmayan bir ABD şirketi oldu.

Tier Mobility, yeni yatırımı AR-GE çalışmaları için kullanacağını açıkladı. Şirket yeni finansmanla ekibini ve faaliyet gösterdiği alanları genişletmeyi de planlıyor. Tier Mobility, geçtiğimiz günlerde İngiltere merkezli Pushme Bikes'ı satın almış ve girişimin ekibini kendi bünyesine katmıştı. Şirket bu satın almayla scooter'larının ömrünü uzatmayı ve teknolojik açıdan daha gelişmiş scooter'lar üretmeyi hedefliyor.

2018'in temmuz ayında hayata geçirilen Tier Mobility, şu anda 12'den fazla ülkede 40'tan fazla şehirde 20 bin elektrikli scooter'la hizmet veriyor. Filosunu bakım maliyetlerini azaltmak için daha sağlam bir donanıma yükselten girişimin yeni scooter'larının ise yaklaşık 18 aylık ömürleri bulunuyor. Bu araçlar Tier'in filosunun yüzde 80'ini oluşturuyor. 

Genel olarak elektrikli scooter girişimlerinin işleyişine baktığımızda açılış ücretiyle beraber dakika başına ücret alındığını söyleyebiliriz. Tier Mobility, bu noktada diğer girişimlerden ayrılıyor. Şirket başlangıç için bir ücret alsa da sürüş sırasında herhangi bir ücret talep etmiyor. Girişim bu yüzden sürdürülebilirliğe ve geri dönüşüme önem veriyor; bu şekilde maliyetlerini azaltıyor.

Bununla birlikte Tier Mobility'nin Almanya'daki rakibi Circ'ün Bird tarafından satın alındığını da hatırlatalım. Bird'ün Circ satın alması ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.