Vinci yatırım fonu İngiltere merkezli Herotech8'e yatırım yaptığını duyurdu

Yeni bir yatırım yaptığını duyuran Vinci, portföyüne dördüncü şirketini de ekledi. Vinci’nin yeni yatırımı, otonom drone modelleri ile endüstriyel alanlarda çevre güvenliği sağlayan Herotech8 şirketine gerçekleşti.
Vinci yatırım fonu İngiltere merkezli Herotech8'e yatırım yaptığını duyurdu

Şubat ayının ilk günlerinde İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu girişim sermayesi Vinci yatırım fonu ve İsviçre merkezli Helvetia AG’nin bir iştiraki olan Helvetia Girişim Sermayesi'nin Berlin merkezli, mobilite alanında hizmet veren Alman girişim Chargery’ye ikinci kez yatırım yaptığını sizlere aktarmıştık.

Bugün ise yeni bir yatırım yaptığını duyuran Vinci, portföyüne dördüncü şirketini de ekledi. Vinci’nin yeni yatırımı, otonom drone modelleri ile endüstriyel alanlarda çevre güvenliği sağlayan Herotech8 şirketine gerçekleşti. Paylaşılan bilgilere göre Vinci, İngiltere Cranfield merkezli Herotech8 şirketine tohum yatırımı yaptı.

Geliştirdikleri yazılım ve donanım teknolojileri ile birlikte standart (“off-the-shelf”) dronları otonom hale getiren şirket, endüstriyel alanlarda, kritik altyapı tesislerinde, enerji santrallerinde, limanlarda ve madenlerde güvenlik görevlilerine tamamlayıcı hizmet sağlamayı amaçlıyor.

Pilot gerektirmeyen otonom dronelarla müşteri tarafından önceden belirlenen rotalarda güvenlik kontrolü yaparak insan gücüne duyulan ihtiyacı azaltırken hem operasyonel maliyetleri düşürüyor hem de büyük tesislerde incelenmesi zor olan kör noktaların güvenliğini sağlayan Herotech8, "Drone in-a-box” teknolojisi ile birlikte droneları otomatik bir şekilde baz istasyonlarına geri getirerek sıradaki devriyesinden önce şarj olup 24 saat devriye işlemine devam etmelerini de sağlıyor.

Droneların güvenlik hizmetlerinin ve kamu güvenliği kuruluşlarının operasyonlarını nasıl yürütebileceği konusunda gerçekten devrim yapma potansiyeline sahip olduğunu belirten Herotech8 CEO’su Edward Anastassacos, Vinci’nin ve İnci Holding’in sahip olduğu endüstriyel güç ile birlikte Herotech8'e destek olmasından memnuniyet duyduklarını da paylaştı.

2019 yılındaki son, İngiltere’deki ilk yatırımımızı Herotech8’e yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını paylaşan Vinci Yatırım Komitesi Başkanı Şelale Zaim Gorton, bu yatırımla Vinci’nin hedef pazarlarının tümünde bir yatırımları olduğunu ve 2019 için hedefledikleri dört yatırıma ulaştıklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.