Google Stadia yeni akıllı telefonlara geliyor

Stadia, Pixel modellerinin haricinde Samsung, Asus ve Razer'ın bazı modellerinde de destek vermeye başlayacak. Stadia'nın Pixel modelleri haricinde toplamda 19 modele destek vereceğini de ekleyelim. 
Google Stadia yeni akıllı telefonlara geliyor

Oyun dünyasının geleceği olarak görülen Streaming servisleri her geçen gün daha popüler bir hale geliyor. Google'ın bulut tabanlı oyun abonelik servisi olarak Stadia'dan sizlere daha önce pek çok defa bahsetmiştik. Geçtiğimiz Aralık ayında Stadia için oyun stüdyosu satın alan Google, Stadia'nın yaygınlaşması için önemli bir adım atıyor.

Oyunları Stream ederek oynamanızı sağlayan Stadia'nın en büyük avantajlarından biri akıllı telefonunuz ile oyun oynamanızı sağlaması. Fakat bugüne kadar sadece Google'ın akıllı telefonlarına destek veriliyordu. Hatırlatmak gerekirse Stadia, sadece Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3A, Pixel 3A XL ve Pixel 4 modelleri ile kullanılabiliyordu.

Bugün paylaşılan bilgilere göre Stadia, Pixel modellerinin haricinde Samsung, Asus ve Razer'ın bazı modellerinde de destek vermeye başlayacak. Stadia'nın Pixel modelleri haricinde toplamda 19 modele destek vereceğini de ekleyelim. 

Desteklenecek akıllı telefon modelleri arasında Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8 Plus, Samsung Galaxy S8 Active, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 Plus, Samsung Galaxy Note 9, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10E, Samsung Galaxy S10 Plus, Samsung Galaxy Note 10, Samsung Galaxy Note 10 Plus, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Plus, Samsung Galaxy S20 Ultra, Razer Phone, Razer Phone 2, Asus ROG Phone ve Asus ROG Phone II yer alıyor.

Yeni eklenen modellerle birlikte Stadia'nın toplamda 26 Android telefonu desteklediğini de ekleyelim. iPhone ve iPad modelleri için henüz herhangi bir destek verilmiyor. Geçtiğimiz Ocak ayında önemli bir açıklama yapan Google'ın 2020 yılında Stadia'ya 120 yeni oyun ekleyeceğini duyurduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.