Küçük ve orta ölçekli işletmeler için fintech ve neobankalar farklı çözümler sunuyor

Türkiye'de ve dünyada işletmelerin çoğunluğunu oluşturan KOBİ'ler için geleneksel bankaların yanı sıra neobankaların sunduğu çözümler de öne çıkmakta.
Küçük ve orta ölçekli işletmeler için fintech ve neobankalar farklı çözümler sunuyor

Türkiye'deki iş yerlerinin neredeyse %98'ini oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmeler - SoHo (Small Office Home Office) dahil - için birçok bankanın sunduğu hizmetlerin yanı sıra açık fintechlerin ve neobankaların gelişmesiyle birlikte bu tarz girişimler tarafından da ürünler geliştirilmekte. Global çaptaki işletmelerin de %99'unu oluşturan KOBİ'ler bu nedenle her ülkenin ekonomisinde önemli bir yere sahip. McKinsey'e göre global bankacılık gelirlerinin %20'sini oluşturan bu iş yerleri bankalar tarafından karlılık açısından kurumsal şirketlere göre düşük kalarak onlarla bireysel müşteriler arasında yer almaları ve daha riskli değerlendirilmeleri nedeniyle bankacılık servisleri açısından dezavantajlı konumda. 

Global ölçekte geleneksel bankaların küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarına uygun teklif sunmakta geri planda kalmaları ve bu nedenle bu segmentin bariyerlerinin olması fintech ve neobankaların çoğalmasına yol açtı. Operasyonel açıdan daha efektif olan, müşteri kazanımı ve elde tutma bakımından daha az bütçe harcayan ve API'lar ile teknik maliyetleri düşürebilen fintech ve neobankalar böylelikle küçük ve orta ölçekli iş yerleri için farklı avantajlar sağlayabiliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.