Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan OOKUMA ve Visiomex'e iki yeni yatırım

Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu iki girişime yatırım yaptı. Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu yapay görme temelli kalite kontrol ürünleri üreten Visiomex ve 3 Boyutlu Yazıcı ve sarf malzemeleri üreten OOKUMA'ya yatırım yaptı.
Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan OOKUMA ve Visiomex'e iki yeni yatırım

2018 yılının Mayıs ayında Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu faaliyete başladığını sizlere aktarmıştık. Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak yatırım fonlarının kurulumu ve yönetimi hizmeti veren KT Portföy Yönetimi A.Ş., teknoloji odaklı şirketlere erken aşama yatırım gerçekleştirmek amacıyla kurulan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile teknolojiye odaklanan markalara yatırım yapmaya devam ediyor.

Bugün paylaşılan bilgilere göre Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu iki girişime yatırım yaptı. Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu yapay görme temelli kalite kontrol ürünleri üreten Visiomex ve 3 Boyutlu Yazıcı ve sarf malzemeleri üreten OOKUMA'ya yatırım yaptı.

Yatırım yapılan girişimlerden bahsetmek gerekirse Visiomex, üretim sektörüne yönelik yapay zekâ biliminin alt başlıklarından olan yapay görme temelli kalite kontrol ürünleri geliştiriyor. Visiomex’in yönetim ekibinde Hüseyin Alemdar, Adem Alemdar ve Kağan Tonyukuk Fikri yer alıyor.

Visiomex’in özellikle otomotiv ve beyaz eşya pazarında ana sanayi ve yan sanayinin ürettiği parçaların görsel kontroller, varlık yokluk kontrolü, geometrik ölçümler, renk ayırma ve konumlandırma gibi kontrolleri yüksek hassasiyetle yapabilen ürünleri olduğu da ekleyelim.

Ayrıca Smart Desk, Smart Kiosk, plastik enjeksiyon kalıp koruma sistemi ve serigrafi kontrol gibi ürünleriyle hem yerel hem de global pazarlara hitap eden Visiomex, Teknogirişim GSYF’den aldığı yatırımı, ürün yelpazesinin artırılması ve yeni pazarlara açılmak için kullanacak.

OOKUMA girişimi ise 3 boyutlu yazıcı teknolojileri için dünya pazarına hizmet eden yüksek kaliteli, güvenilir ve geniş ürün yelpazesine sahip makina, malzeme ve yazılım üretiyor. OOKUMA girişiminin Arda Kocaman ve Gökhan Gönültaş tarafından yönetildiğini de ekleyelim.

İTÜ Teknokent bünyesinde araştırma geliştirme faaliyetlerini sürdüren OOKUMA, geliştirdiği çözümleri kullanıcılarına, kendine ait üretim tesisinde seri üretim yaparak ulaştırıyor. OOKUMA sektöründe ana oyuncu olmayı hedefleyerek kullanıcılarının 3 Boyutlu yazıcı teknolojilerindeki tüm ihtiyaçları karşılayan tek adres olmak adına yatırımlarına ara vermeden devam etmeyi de hedefliyor. Son olarak yapılan yatırımlar ile ilgili değerleme veya yatırım miktarı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.