Tarım teknolojilerine odaklanan Clover, 5,5 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli bir tarım teknolojileri girişimi olan Clover, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Clover, seri A yatırım turunda 5,5 milyon dolar yatırım aldı.
Tarım teknolojilerine odaklanan Clover, 5,5 milyon dolar yatırım aldı

Günümüzde girişim dünyasının en popüler alanlarından biri haline gelen tarım girişimleri ile ilgili her geçen gün yeni bir örnek karşımıza çıkıyor. Hindistan merkezli bir tarım teknolojileri girişimi olan Clover, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Clover, seri A yatırım turunda 5,5 milyon dolar yatırım aldı.

Omnivore'ın liderliğinde gerçekleşen 5,5 milyon dolarlık yatırım turuna girişimin halihazırda yatırımcıları konumunda olan Accel ve Mayfield da katıldı. Accel ve Mayfield'ın 2018 yılının Aralık ayında Clover'a tohum yatırımı yaptıklarını da hatırlatalım.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Clover kurucu ortağı Avinash BR, girişim tarafından yönetilen çiftlik ağının büyümesini hızlandırmak ve yeni şehirlere ulaşmak için kullanılacak. Avinash BR, Gururaj Rao, Arvind Murali ve Santhosh Narasipura tarafından Hindistan'da kurulan Clover, Hindistan'daki pek çok sera ve çiftlik ile iş birliği içinde.

Agritech yani tarım teknolojilerine odaklanan girişimlerin son yıllarda oldukça önemli yatırımlar aldıklarını hatırlatalım. Agritech girişimlerine sadece Hindistan'da 2019 yılında 244 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı. Inc42'in paylaştığı bilgilere göre bir önceki yıl ile kıyaslandığında yüzde 350 oranında bir artış görülüyor. 

Yapılan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Omnivore yönetici partneri Mark Kahn'ın Clover'ın iklim değişikliği sorununa uyarlanmış ilk taze ürün tedarik zinciri olacağına inandıklarını paylaştığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.