Apple Music, kişisel olarak en çok dinlenen şarkılardan oluşan Replay listesini kullanıcılara açtı

Apple Music'in geçtiğimiz yıl tanıttığı Replay listesi, tüm kullanıcılara açıldı.
Apple Music, kişisel olarak en çok dinlenen şarkılardan oluşan Replay listesini kullanıcılara açtı

Geçtiğimiz yıl Apple Music, kullanıcıların farklı çalma listeleri aracılığıyla her yıl en çok hangi şarkıları ve albümleri dinlediklerini geriye dönük olarak irdelemelerini sağlayan Apple Music Replay'i tanıtmıştı. Bu yıl ise geçen yıl tanıtılan ve Apple Music hesabında dinlediğiniz, en çok çalınan şarkıları içeren Replay 2020'nin kullanıcılara açıldığını belirtelim.

Aslında bu özellik yıllardır Spotify'da mevcut. Hatta hatırlayacaksınız, bu yılın sonunda Spotify tarafından yayınlanan özet listeleri Apple Music kullanıcılarını üzmüştü. Her ne kadar Spotify bu listeleri özenli bir şekilde ve güzel tasarımla kullanıcıya sunsa da Apple Music bu konuda yetersiz kalıyordu. Ancak yeni liste ile Apple Music'in artık bu konuda adımlar atmaya başladığını görebiliyoruz. Çünkü Replay 2020, alıştığımız Spotify listelerinden biraz daha farklı olacak.

Apple Music'in yıllık özet listesi, sadece yıl sonunda kullanıcılara sunulan bir çalma listesi olmayacak. Liste, her hafta güncellenecek. Ancak bu noktada da Spotify'ın başka bir listesi olan "On Repeat" devreye giriyor diyebiliriz. Zira Spotify'ın bu listesi de kişinin belirli periyotlarda en sık dinlediği 30 şarkıyı tek listede bir araya getiriyor. Anladığımız kadarıyla Apple Music, Spotify'ın iki farklı listesini tek bir liste gibi sunacak. Hem özet listesi hem de en çok dinlenen şarkılar listesi olacak.

Bir Spotify kullanıcısı olarak bu noktada şunu belirtmek istiyorum. Spotify'ın yıl sonu listeleri üzerinden yıllar geçmiş olsa bile dinleniyor, çünkü dinamik listeler değil ve kişi, geçmişte ne dinlediğini herhangi bir değişime uğramadan dinleyebiliyor. Ancak Apple Music'in listesi sürekli değişirse dinleyici yıllık olarak dinlediği müziğin takibini yapmakta zorlanabilir. Bu noktada şirketin nasıl bir çözüm getireceği merak konusu diyebiliriz. Çünkü Spotify'dan farklı olmak isterken kullanıcıyı geri planda bırakmak ters etki yaratabilir.

Apple Music Replay listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.