Spotify'ın dün paylaştığı "2019 Özeti" listeleri, Apple Music kullanıcılarını üzdü

En çok dinlediğimiz şarkılardan, en çok dinlediğimiz sanatçılara ve podcast'lere kadar birçok bilgiyi bizlerle paylaşan Spotify, bu listeleri sosyal medya üzerinden paylaşmamıza da izin verdi.
Spotify'ın dün paylaştığı

Spotify'ın her yılın sonunda merakla beklediğimiz kişisel listeleri dün yayınlandı. En çok dinlediğimiz şarkılardan, en çok dinlediğimiz sanatçılara ve podcast'lere kadar birçok bilgiyi bizlerle paylaşan Spotify, bu listeleri sosyal medya üzerinden paylaşmamıza da izin verdi. Dün Twitter, Instagram gibi platformlarda birçok Spotify kullanıcısının kişisel yıl sonu listelerine denk gelmek mümkündü. 

Ancak Apple Music kullanıcılarının bu konuda biraz üzgün olduğunu belirtelim. Zira Apple Music de Spotify'a benzer bir özellik sunuyor, ancak tasarım konusunda sınıfta kalıyor ve bu da kullanıcılarını mutsuz ediyor. Spotify'ın bu yılki özetleri, yalnızca her kullanıcının 2019 için kişiselleştirilmiş müzik dinleme istatistiklerini değil, aynı zamanda son on yıldaki dinleme seçimlerinin bir incelemesini de içeriyordu. Yani Spotify, son on yılda kimi daha çok dinlediğinizi, toplamda dinlediğiniz müzik süresi gibi bilgileri görebilmenize imkan sağlıyor. Spotify, buna ek olarak her kullanıcı için özel çalma listeleri oluşturdu ve yıllık özete dair tüm slaytları paylaşılabilir grafikler şeklinde kullanıcıya sundu. Tüm bu imkanlar kullanıcıların sosyal medyada paylaşım yapmasını kolaylaştırdı.

Apple Music'teki Replay özelliği, Spotify'ınkinden daha az veri sunuyor ve kullanıcılarına Spotify'ın yaptığı gibi dinleme istatistiklerini göstermiyor. Apple servisinin bazı kullanıcıları, Spotify kullanıcılarının yaptığı gibi yıl sonu listelerini paylaşamadıklarını hayal kırıklığı şeklinde nitelendirdi. Vaziyet böyle olunca hem globalde hem de ülkemizde Apple Music kullancıları Twitter üzerinden mizahla karışık isyan etmeye başladı. Ortaya da aşağıdakiler gibi komik paylaşımlar çıktı.

Eğer Spotify kullanıcısıysanız 2019 Özeti'nize buradan, Apple Music kullanıcısıysanız Apple Music Replay'e buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.