Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu faaliyete başladı

Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu faaliyete başladı

Geçtiğimiz Nisan ayında Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım iş birliği ile girişimcilik odaklı bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulacağından sizlere bahsetmiştik. Bugün Borsa İstanbul'da gerçekleşe gong töreni ile birlikte faaliyete başlayan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinin, katma değer ve nitelikli istihdam sağlama potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Kuveyt Türk'ten 5 milyon TL ve Vakıf Katılım 5 milyon TL olamak üzere toplamda 10 milyon TL fon büyüklüğüne sahip olan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, finansal teknolojiler, yapay zeka, robotik teknolojiler, sağlık teknolojileri, ulaştırma teknolojileri ve diğer hizmet ve ticaret alanlarındaki teknolojik çözümler sunan girişim şirketlerine yatırım yapılmasını planlıyor.

Girişim başına 250 bin ile 1 milyon TL arasında yatırım

KT Portföy'ün Türkiye'nin geleceğini girişimcilerle birlikte inşa etme hedefiyle kurulan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım yapacak. Girişim başına 250 bin ile 1 milyon TL arasında yatırım yapmayı hedefleyen Teknogirişim fonu, 5 yıllık süre için aktif olacak.

Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun Türkiye'nin geleceğini girişimcilerle birlikte inşa etme hedefi ile kurulduğunun altını çizen KT Portföy Genel Müdürü Tayfun Özkan, Teknogirişim GSYF'nin hedeflerine önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını da dile getirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan ise girişimciliğin Türkiye ekonomisinin gelişiminde oynadığı oynadığı önemli rolün bilinciyle uzun süredir girişimcilik ekosisteminin içinde yer almak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. KT Portföy'ün kısa zaman sonra KOBİ'ler için Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile karşımıza çıkacağının haberini de verelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.