Atomico, Avrupalı girişimlere ayırdığı 820 milyon dolarlık fonunu duyurdu

Atomico, Avrupa'daki yeni girişimlere yatırım yapmak için 820 milyon dolar ayırdığını duyurdu.
Atomico, Avrupalı girişimlere ayırdığı 820 milyon dolarlık fonunu duyurdu

Skype'ın kurucusu Niklas Zennström tarafından kurulan yatırım şirketi Atomico, Avrupa'daki yeni girişimlere yatırım yapmak için 820 milyon dolarlık yeni fonunu duyurdu. Bunun Atomico'nun beşinci fonu olduğunun altını çizelim. 

Londra merkezli yatırım şirketinin bir önceki turu 765 milyon dolardan kapanmıştı. Yeni fona baktığımızda geçtiğimiz yıllara oranla bir artış olduğunu görmek mümkün. Bununla birlikte, Atomico'nun özellikle A Serisi yatırımlara odaklanacağını ve Avrupalı ​​girişimcileri destekleme stratejisini ikiye katlamayı planladığını da belirtelim. 

Atomico, bugüne kadar yatırımlar için ayırdığı fonu 2,7 milyar doların üzerine çıkarmak istiyordu. 820 milyon dolarlık yeni fon ise bunu fazlasıyla sağlıyor. Zira Atomico'nun 2,7 milyar doları geçmek için 750 milyon dolarlık bir fon duyurması da yeterliydi. Ancak gördüğümüz kadarıyla şirket, Avrupa merkezli girişimlere daha fazlasını sunuyor. Bu fondaki yatırımcılar arasında, emeklilik fonları, sigorta şirketleri, vakıflar, bankalar, aile ofisleri ve dünyanın dört bir yanından devlet destekli kuruluşlar da dahil olmak üzere halihazırda mevcut  olanlarla birlikte, yeni global kurumsal yatırımcılar yer alıyor.

Avrupa'nın en başarılı girişimcilerinin ve operatörlerinin çoğunun Atomico'nun beşinci fonuna destek verdiğini de hatırlatalım. Bu şirketler arasında Adyen, Klarna, Transferwise, Spotify, Skype, Supercell ve Zoopla bulunuyor. Bunların haricinde Atomico, Tuğçe Bulut'un girişimi Streetbees'in de yatırımcıları arasında.

Niklas Zennström, teknolojinin toplumu ve ekonomiyi yeniden şekillendirme biçimi nedeniyle politikacıların değil girişimcilerin yeni "değiştiriciler” olduğunu uzun zamandır savunuyor. Bu amaçla Atomico, beşinci fonunda da toplumun ve ekonominin her alanında olumlu, dönüşümsel değişim sağlayan Avrupalı kurucularla ortaklık yapmaya devam edeceğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.