Yaşlılar için dijital ev arkadaşı ElliQ'nun sahibi Intuition Robotics, 36 milyon dolar yatırım aldı

Yaşlılar için dijital bir ev arkadaşı olan ElliQ robotu ile tanınan Intuition Robotics, SPARX Group ve OurCrowd'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 36 milyon dolar yatırım aldı.
Yaşlılar için dijital ev arkadaşı ElliQ'nun sahibi Intuition Robotics, 36 milyon dolar yatırım aldı

Yaşlılar için dijital bir ev arkadaşı olan ElliQ robotu ile tanınan Intuition Robotics, SPARX Group ve OurCrowd'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 36 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler Toyota AI Ventures, Sompo Holdings, iRobot, Union Tech Ventures, Happiness Capital, Samsung Next, Capital Point ve Bloomberg Beta oldu. B Serisi ile birlikte şirketin aldığı toplam yatırım miktarı 58 milyon dolara ulaştı. 

İnsanlar ve makineler arasında duygusal bağlar yaratabilecek dijital asistanlar kurmayı hedefleyen Intuition Robotics, teknolojisini LQ konseptinde kullanabilmek için Toyota ile birlikte çalışıyor. Toyota daha önce LQ'ya sürücü ve araba arasında bir bağ oluşturabilecek empatik bir yapay zeka asistanı getirmek istediğini belirtmişti. Intuition Robotics'in Q platformu, Toyota'nın “Yui” adını verdiği bu asistana güç veriyor diyebiliriz.

Intuition Robotics CEO'su ve kurucu ortağı Dor Skuler, şirketin son iki yılı ElliQ aracılığıyla veri toplamak için harcadığını belirtiyor. Bu süreçte şirket, veri toplamak için ilk kullanıcıların evlerinde 10 bin günden fazla zaman geçirdi. Bu kullanıcıların en küçüğü 78, en yaşlıları 97 yaşında idi. Ortalama olarak, kullanıcılar ElliQ ile günde sekiz kez etkileşime girdi ve bu etkileşimler sırasında yaklaşık altı dakika harcadı. ElliQ proaktif önerilerde bulunduğunda, kullanıcıların hemen hemen yarısı bu önerileri kabul etti. 

2015 yılında kurulan şirketin geçtiğimiz çalışan sayısını iki katına çıkardığını ve şu anda 85 kişilik bir ekiple faaliyet gösterdiğini hatırlatalım. Intuition Robotics'in San Francisco ve Tel Aviv'de olmak üzere iki farklı şehirde ofisleri bulunuyor. Şirket aldığı yeni yatırımı, asistanı geliştirmek için kullanacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.