Çalışırken dikkatinizi dağıtan sitelere sınırlama getiren ücretsiz eklenti: Motion

Motion adlı Google Chrome eklentisi, sosyal medyada kaybolma sorununun önüne geçmeyi hedefliyor ve kişiyi verimli çalışmaya yönlendiriyor. 
Çalışırken dikkatinizi dağıtan sitelere sınırlama getiren ücretsiz eklenti: Motion

Mesai saatleri içinde yüzde 100 bir performans sergilemenin herhangi bir çalışan için mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Zira hem kişinin odağı belirli bir süre sonra dağılmaya başlıyor hem de çevresel etkenler dikkatin dağılmasına neden oluyor. Dikkatin dağılmasında rol oynayan en önemli faktörlerden biri de sosyal medya platformları. Çalışanın birkaç dakika geçirmek için iş arasında girdiği Twitter, Instagram, Facebook gibi platformlar adeta bir kara deliğe dönüşüyor ve kişi bu mecralarda zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyor. Durum böyle olunca yapılan işte de aksamalar oluyor.

Motion adlı Google Chrome eklentisi, yukarıda bahsettiğim sosyal medyada kaybolma sorununun önüne geçmeyi hedefliyor ve kişiyi verimli çalışmaya yönlendiriyor. 

Motion nasıl kullanılır?

Öncelikle Motion'ı kullanmanın gerçekten oldukça basit olduğunu belirtmem gerek. Eklentinin web sitesinden ya da Chrome Store'dan ücretsiz olarak indirdiğiniz uygulamayı kullanmak için Google hesabınızla sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Akabinde size uygulamanın hangi saatler arasında aktif olacağı soruluyor. Bu saatleri mesai saatleri içinde, sadece hafta içi günleri için seçebileceğiniz gibi dilediğiniz başka zamanlar için de kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Akabinde size otomatik olarak dikkat dağıtan siteler listesi sunuluyor ve bunu kişisel olarak düzenleyebiliyorsunuz. Dilerseniz bu sitelerin içinde olmasına rağmen iş için lazım olabilecek kısımları Whitelist'e ekleyebiliyorsunuz.

Diyelim ki Twitter'ı dikkat dağıtıcı siteler listenize eklediniz ve iş sırasında platforma göz atmak istediniz. Siteye girdiğiniz anda o sitenin listenize ekli olduğu bilgisi ve sitede zaman geçirmek zorundaysanız ne kadar gireceğiniz belirten bir sayaçla karşılaşıyorsunuz. Sitede kaç dakika geçireceğinizi Motion'a bildirdikten sonra sağ tarafta bir sayacın geri sayıma başladığını göreceksiniz.

Motion oldukça basit bir işi sade bir şekilde hallediyor olmasıyla dikkat çekiyor. Oldukça yeni bir uygulama olmasına rağmen çalışanların ve işverenlerin gerçek anlamda işine yarayacağını söyleyebilirim.

Platforma buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.