Google Cloud, veri analiz şirketi Looker'ın satın alımının tamamlanacağını duyurdu

2,4 milyar dolarlık Looker satın alımı neredeyse tüm yasal engellerden geçiyor ve satın alma yakında kapanacak.
Google Cloud, veri analiz şirketi Looker'ın satın alımının tamamlanacağını duyurdu

Google Cloud'un CEO Thomas Kurian, yaklaşık 9 ay önce veri analiz şirketi Looker'ı, 2,4 milyar dolar karşılığında satın almayı planladıklarını söylemişti. Salı günü Goldman Sachs Technology and Internet Conference'ta konuşan Kurian, Google Cloud'ın bulut pazarındaki daha büyük rakipleri diyebileceğimiz Microsoft ve Amazon'u yakalamaya odaklanan genel stratejisi için satın almaların çok önemli olduğunu söyledi. 

Google Cloud'un ana şirketi Alphabet tarafından yakın zamanda hazırlanan bir rapora göre, 2,4 milyar dolarlık Looker satın alımı neredeyse tüm yasal engellerden geçiyor ve satın alma yakında kapanacak. Analistler, Looker satın almasının Microsoft, Amazon ve Oracle'da da büyük bir etki yarattığını belirtiyor. 

Google Cloud, Looker'ın yanı sıra veri geçişi girişimi Alooma, Alphabet'in siber güvenlik şirketi Chronicle, dosya depolama şirketi Elastifile ve VMware ortağı CloudSimple'ın satın alındığını duyurdu. Google Cloud, son olarak AppSheet'i alacağını açıkladı ve bu da kullanıcıların mobil uygulamalar geliştirmesini kolaylaştıracak diyebiliriz.

Alphabet tarafından yapılan açıklamalara göre geçtiğimiz yıl şirket, Google Cloud toplam 1 milyar dolarlık satın alma işlemini tamamladı. Kurian CEO olarak atandığında analistler, Oracle'daki geçmişi nedeniyle bazı büyük kazanımlar elde edebileceğini ve bunun da M&A'i stratejisinin büyük bir parçası haline getirebileceğini söylemişti. Kurian'ın şimdiye kadar beklentileri karşıladığını söyleyebiliriz. Yine de Kurian, Google Cloud'un satın alma işlemlerine tamamen güvenmediğini belirtti. Sadece satın almalara bağlı kalmayacaklarını da sözlerine ekledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.