Google, 2.6 milyar dolara Looker'ı satın aldı

Google, bulut alt yapısı alanında elini güçlendirmek için Looker'ı Google Cloud şirketine dahil edecek. 
Google, 2.6 milyar dolara Looker'ı satın aldı

Şimdiye kadar 280 milyon dolar yatırım alan analiz şirketi Looker, Google tarafından 2.6 milyar dolara atın alındı. Google, bu satın almanın ardından Looker'ı Google Cloud şirketine dahil edecek. 

Google Cloud'ın CEO'su Thomas Kurian, Looker'ı Google Cloud bünyesine katarak müşteriler için veri analizi çözümünü eksiksiz hale getirmiş oluyor. Bu iki şirketin bir araya gelmesiyle birlikte Google Cloud, Azure ve AWS'te bulunan verilerin toplanabileceği, analiz edilebileceği ve görselleştirilebileceği uçtan uca bir analiz platformu ortaya çıkıyor.

Şimdiye kadar bulut alt yapısı sunanlar arasında üçüncü sırada yer alan Google Cloud, Looker satın alması ile elini güçlendiriyor. Bu arada Looker'ın yatırım geçmişinden bahsetmekte de fayda var. 6 ay önce E serisi yatırım turunda 103 milyon dolar yatırım alan Looker'ın değerlemesi 1.6 milyar dolara ulaştı. Bu noktada satın almanın Looker değerlemesinin 1 milyar dolar üzeride olduğunu söylemek mümkün. 

Looker'ın 1.6 milyar dolar yatırım aldığı dönemde paylaştığı rakamların da oldukça ilgi çekici olduğunu hatırlatalım. O dönemde 1600 müşterisi bulunan şirketin gelirleri 100 milyon doları geçmişti. Üstelik şirketin gelir büyümesi de yılda yıla yüzde 70 artış göstermekteydi. Tüm veriler ışığında Google Cloud'un önemli ve akla yatkın bir seçim yaptığını söyleyebiliriz. Hatta Google ve Looker'ın güçlü bir iş ortaklığının yanı sıra 350 ortak müşterisi bulunması, bu birleşmede önemli etkenlerden biri olarak görülebilir.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.