Android’in yaratıcısı Andy Rubin donanımda yapamadı: 330 milyon dolar yatırımın sarjı yetmedi

Paylaşılan bilgilere göre Essential firması ilk akıllı telefonunu tanıttıktan yaklaşık 3 yıl sonra kapandı.
Android’in yaratıcısı Andy Rubin donanımda yapamadı: 330 milyon dolar yatırımın sarjı yetmedi

2017 yılının Mayıs ayında dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden olan Android’in yaratıcısı Andy Rubin'in Essential Phone adını verdiği yeni akıllı telefonu ile karşımıza çıktığını sizlere aktarmıştık. Oldukça az satan ve beklenen başarıya asla ulaşamayan Essential markası yolun sonuna geldi.

Paylaşılan bilgilere göre Essential firması ilk akıllı telefonunu tanıttıktan yaklaşık 3 yıl sonra kapanmış oldu. Andy Rubin tarafından oldukça büyük bir yatırım ile kurulan Essential, arkasında Google'ın yaratıcısı olduğu için büyük heyecan uyandırmıştı. 330 milyon dolar yatırım ile kurulan Essential, 1 milyar dolar değerlemeye ulaştığında duyurmuştu.

Hatırlatmak gerekirse Essential, Essential Phone modelinin ardından yeni bir akıllı telefon, akıllı ev asistanı ve yeni bir işletim sistemi gibi ürünler üreteceğini de duyurmuştu. Şirketin kapanması ile birlikte bu ürünlerin karşımıza çıkmayacağı da kesinleşmiş oldu.

2014 yılında Google'dan ayrılan Andy Rubin, 2015 yılında 48 milyon dolar yatırımla donanım girişimlerini hızlandıracağını da açıklamıştı. Sonrasında ise Essential firmasını kuran Rubin, çentik tasarımına sahip olan ilk akıllı telefon modellerinden biri olan Essential Phone'u görücüye çıkardı.

Hem çentik tasarımı hem de modüler yapısı sayesinde oldukça ilginç bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkan Essential Phone, heyecan uyandırsa da beklediği satış başarısına asla ulaşamadı. Essential markasının sonunu da Essential Phone'un başarısızlığı getirmiş gibi görünüyor. Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden olan Andy Rubin'in yola nasıl devam edeceği ise merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.