Oteller için API üreten girişim: Impala

2016 yılında, Ben Stephenson ve Charlie Cowley tarafından Londra'da kurulan Impala, otellerin verilerine ulaşmayı kolaylaştırmak amacıyla API'lar üretiyor.
Oteller için API üreten girişim: Impala

2016 yılında, Ben Stephenson ve Charlie Cowley tarafından Londra'da kurulan Impala, otellerin verilerine ulaşmayı kolaylaştırmak amacıyla API'lar üretiyor. Platform, uygulamaları otel yönetim sistemlerine anında bağlıyor. Impala'nın çözümleri ile geliştiriciler JSON API kullanarak konuk verilerini güvenli bir şekilde okuyup yazabiliyor ve böylelikle entegrasyon kolaylaşmış oluyor.

Otel endüstrisi, odaları, oda tiplerini, fiyatlandırmayı, ekstraları, vergileri ve diğer kategorileri yönetmek için İşletme Yönetim Sistemlerine güveniyor. Impala, otellerden tamamen farklı bir PMS'e geçmelerini istemek yerine, bu sistemleri modern bir API ile yükseltiyor. Bu şekilde, otel verilerini doğrudan birkaç satır kodla sorgulayan uygulamalar oluşturabilmek mümkün oluyor.

API girişimlerine olan ilgi, satın almalarla artıyor

Aslında Impala, fintech sektöründe API üreten Plaid ile benzerlik gösteriyor, ancak API üretimini yaparken otel odalarını baz alıyor. Hatırlayacaksınız; geçtiğimiz haftalarda Visa, Plaid'i 5,3 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Hatta bu satın alma bedeli, Plaid'in açıklanan son şirket değerlemesinin neredeyse iki katı olarak karşımıza çıkmıştı. API üreten bir şirketin satın alma sonucunda böyle bir karşılık bulması, API üreten girişimlerin rağbet görmeye başlamasına neden oldu. Bu noktada Impala'nın da yeni bir yatırım aldığını belirtelim.

20 milyon dolar yatırım

Şirket, liderliğini Lakestar'ın üstlendiği B Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan bir diğer isim ise Latitude Ventures oldu. Bu yatırımdan önce Impala'nın aldığı diğer yatırımlara da kısaca bir göz atalım. Crunchbase verilerine göre girişim, 2019'un ekim ayında gerçekleşen A Serisi yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı.

Impala, şu anda birçok mülk yönetim sistemiyle uyumlu olsa da daha geniş bir otel yelpazesini kapsamayı hedefliyor ve bunun için bazı iş birlikleri gerçekleştiriyor. Mercure, Hyatt gibi popüler markaların da dahil olduğu 300'den fazla otel markasıyla çalışan Impala'nın listesinde 3 bin 500'den fazla otel bulunuyor. Girişim ilerleyen dönemde bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.