Nikola Corporation'dan 965 km menzilli elektrikli pickup modeli: Badger

Arizona merkezli bir girişim olan Nikola Corporation, elektrikli pickup modeli olan Badger'ı görücüye çıkardı.
Nikola Corporation'dan 965 km menzilli elektrikli pickup modeli: Badger

Elektrikli otomobil dendiğinde akla ilk gelen firma olan Tesla'nın elektrikli pickup modeli olan Cybertruck'ı tanıttığını geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Arizona merkezli bir girişim olan Nikola Corporation, elektrikli pickup modeli olan Badger'ı görücüye çıkardı.

Hidrojen ve elektrikli bir pickup modeli olan Badger, rakiplerine oranla oldukça başarılı teknik özelliklere sahip durumda. Paylaşılan bilgilere göre Badger modelinin yaklaşık 965 km'lik bir menzili bulunuyor. Bu menzilin yarısının hidrojenden geldiğini yarısını ise pillerden geldiğini belirtelim.

Karşılaştırmak gerekirse Cybertruck modeli, 400 kilometre, 480 kilometre ve 800 kilometre gibi farklı menzil seçeneklerine sahip. Oldukça hızlı bir otomobil de olan Badger, 0'dan 100 km hıza sadece 2,9 saniye içinde çıkabiliyor. Badger modelinin oldukça başarılı bir tasarıma sahip olduğunu da söyleyebiliriz.

Badger modelinin tek rakibinin Tesla'nın Cybertruck modeli olmadığını da paylaşalım. Günümüzde pek çok önemli firma elektrikli pickup modelleri üzerinde çalışıyor. Elektrikli bir SUV modeli üzerinde çalışan Rivian, tamamen elektrikli F-150 modeli üzerinde çalışan Ford ve elektrikli Hummer üretecek olan General Motors bu firmalardan bazıları.

Özellikle elektrikli otomobil üreticisi Rivian firmasının Rivian R1T modelini andıran Nikola Badger, Cybertruck modeline oranla çok daha başarılı bir tasarıma sahip. Yıllardır söz konusu pickup programı üzerinde çalıştığını belirten Nikola Corporation kurucusu ve CEO'su Trevor Milton, pazarına artık hazır olduğunu da paylaştı. Nikola Badger modelinin ne zaman satışa sunulacağı veya fiyatının ne olacağı ile ilgili herhangi bir bilgi olmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.