Elektrikli otomobil üreticisi Rivian, kampçıları hedefleyen yeni modelini tanıttı

Elektrikli otomobiller yaygınlaştıkça, farklı segmentlere hitap eden yeni modellerle de daha sık karşılaşır olduk. Rivian, son olarak tamamen kampçıları hedefleyen yeni bir modelini tanıttı.
Elektrikli otomobil üreticisi Rivian, kampçıları hedefleyen yeni modelini tanıttı

Elektrikli otomobil üreticisi Rivian, Overland Expo'da düzenlenen lansmanla birlikte yeni modelini duyurdu. SUV ve küçük kamyonet sınıfında elektrikli otombiller üreten Rivian, yeni duyurduğu modelle birlikte kamp yapmayı seven hedef kitleye özel bir elektrikli otomobil deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

180kWh batarya paketine sahip olan Rivian R1T, ilk bakışta kamyonet sınıfında bir araç. Ancak kampçılar üretilen versiyonunda aracın bagaj kısmında, kampçılar için oldukça kullanışlı olan ve araça birlikte gelen bir düzenek bulunuyor. Bu masa düzeneği kampçıların yemeklerini hazırlayabilmesi için bir masa haline gelebiliyor. Böylece Rivian sahibi kampçılar aracın yanında açılan bu düzenekte yemek pişirme ya da yemek hazırlama imkanlarına sahip olabiliyor. Üstelik düzenekte elektrikli bir ocak da bulunuyor. Kamp ateşinin yanında, bu elektrikli ocak da aracın elektrikli motoru sayesinde hızla kullanım için hazır vaziyette duruyor.

Rivian R1T'nin bagajında da bir çadır mevcut. Çadır, aracın bagajına hemen üste kuruluyor. Böylece kampçılar, çadırı kurarken pek çok zahmetten kurtulmuş oluyor. Bununla birlikte çadırın yer ile temas etmemesi de bir nebze olsun daha güvenli bir kamp deneyimi sunuyor. 

Rivian'ın bu kadar detay bir hedef kitleye gitmesi, özellikle kamp yaşamını seven kullanıcıları hedeflemesi oldukça önemli. Niş pazarda tercih edilebilir bir araç olabilir mi bilmiyoruz fakat özellikle kamp yapmayı seven doğa tutkunlarının ilgisini çekebilecek kadar güçlü bir elektrikli otomobil modelinin ortaya çıktığını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.