Drone girişimi Zipline 190 milyon dolar yatırım aldı

Zipline isimli drone girişimi, 190 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini de 1 milyar doların üzerine çıkartmayı başardı.
Drone girişimi Zipline 190 milyon dolar yatırım aldı

Zipline isimli drone girişimi özellikle sağlık malzemesi taşıması ile önemli ve insani roller üstlenen bir girişim olarak dikkat çekiyordu. Geçtiğimiz yıllarda Afrika'da operasyonlarına başlayarak, bölge halkının ihtiyacı olan ilk yardım malzemesi ya da kan gibi hayati role sahip malzemeleri tedarik etmeye aracılık eden şirket, bugün değerlemesini milyar doların üzerine çıkartmış durumda.

Zipline ilk etapta Afrika kıtasında Ruanda'da ve Gana'da denenmeye başlandı. Yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine kavuşturan Zipline, yeni aldığı yatırımla birlikte şimdi de operasyonlarını genişletme kararı almış durumda. Afrika, Amerika kıtası, Güney Asya ve Güneydoğu Asya ise Zipline'ın hedef pazarları. Zipline'ın hedefini ise önümüzdeki 5 yıl içerisinde tam 700 milyon insana hizmet vermek olarak belirlemiş.

190 milyon dolarlık yatırım The Rise Fund, TPG ile birlikte Baillie Gifford, GV, Katalyst Ventures, Temasek, Bright Success Capital, Goldman Sachs, Oakhouse Partners, Toyota Tsusho Corp ve Design to Improve Life Fund tarafından fonlanmış. Aldığı toplam yatırım miktarı 225 milyon dolar alan Zipline'ın değerlemesi de şimdiden milyar doların üzerine çıktı.  

Zipline'ın drone'ları 160 kilometrelik menzile sahip. Saatte 110 km hıza çıkabilen bu özel drone'lar, 1.75 kilogram ağırlığında yükleri de taşıyarak, ilgili yerlere havadan teslim gerçekleştiriyor. Özellikle insani yardım yönüyle kuvvetli Zipline, gerçekleşebilecek olası doğal felaket ya da savaş durumlarında da hemen hızlıca kurulum ve hızlı destek sağlayabilecek, önemli bir fonksiyonaliteye sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.