Son turunda 60 milyon dolar yatırım alması ile Bulut Mutfak ekosisteminin dikkat çeken oyuncusu: Kitopi

Küresel olarak 30'dan fazla mutfakta hizmet veren girişim, 2020 sonuna kadar operasyonunu ABD'de 50, dünyada 100'den fazla lokasyona genişletmek istiyor.
Son turunda 60 milyon dolar yatırım alması ile Bulut Mutfak ekosisteminin dikkat çeken oyuncusu: Kitopi

Geçtiğimiz yılın kasım ayında "Bulut Mutfak" işletmeleri ile yemek siparişi sektöründe heyecan verici gelişmeler yaşanabileceğini sizlere aktarmıştık. Öncü "Bulut Mutfak" platformu olan Kitopi, B Serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. Knollwood ve Lumia Capital liderlik ettiği yatırım turuna, Berco, CE-Ventures, GIC, Rise Capital, Reshape, Global Ventures ve Wilshire Lane Partners katılım gösterdi. 

Küresel olarak 30'dan fazla mutfakta hizmet veren girişim, 2020 sonuna kadar operasyonunu ABD'de 50, dünyada 100'den fazla lokasyona genişletmek istiyor. Şu an için şirketin ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Suudi Arabistan Krallığı ve Kuveyt'te faaliyet gösterdiğini belirtelim. Bunun yanı sıra şirket, Operation Falafel, Pizza Express, Right Bite ve UNDER500 gibi markaların da dahil olduğu 100'den fazla restoranla iş birliği yapıyor. 

Kitopi’nin platformu, restoranlara minimum sermaye harcamasıyla sunuluyor. Platformu kullanan restoranlar, Kitopi’nin uzman aşçılarının ve personelinin yanı sıra endüstri odaklı teknolojisinden de yararlanma imkanına erişiyor. Kitopiyi rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise ürettiği uygulamalar ile akıllı mutfak yönetimi sunması. Akıllı mutfak işletim sistemi (SKOS) olarak bilinen uygulama paketi, verimliliği en üst düzeye çıkarmak ve faydayı artırmak için mutfak operasyonlarının tüm yönlerini gerçek zamanlı olarak optimize ediyor.

Ayrıca, Kitopi'nin çağrı merkezinden teslimata kadar tüm müşteri deneyimi yolculuğunu üstlendiğini de belirtelim. Böylece restoran sahipleri sadece mekandaki yemek alanlarını, menü geliştirmelerini ve pazarlama süreçlerini yönetmeye odaklanabiliyor. 

 Mohamad Ballout, Saman Darkan, Bader Ataya ve Andres Arenas tarafından 2018 yılında kurulan Kitopi, şu anda 1200'den fazla çalışana sahip. 2 yıl içinde şirketin kaydettiği bu büyüme, bizlere Bulut Mutfak sektörünün geleceği hakkında da ciddi bir fikir veriyor. Reports and Data'ya göre 2019'un son çeyreğinde 1 milyar $'lık bir pazar olan bulut mutfak işletmelerinin 2026'a kadar 3 milyar $'a yaklaşması tahmin ediliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.