Twitter manipüle edilmiş görsel içeriklere yeni bir uyarı ekliyor

Kullanıcılar "manipulated media" etiketine tıklayarak, üzerinde oynanmış görsele dair bilgilendirici haber kaynaklarına erişebilecek. 
Twitter manipüle edilmiş görsel içeriklere yeni bir uyarı ekliyor

Deep Fake gibi teknolojilerin yaygınlaşması ve siyasi kampanyalarda hayata geçen dezenformasyon süreçlerinin sosyal ağlardaki artışıyla birlikte, Twitter platformunu korumak için önemli adımlar atıyor. Şirket, bugün Twitter Security hesabından paylaştığı bir içerik ile manipüle edilmiş görsel içeriklere ekleyeceği yeni uyarı etiketini tanıttı. 

Bundan sonra kullanıcılar, paylaşımlarda manipüle edilmiş bir görsel kullanıldığında, görselin altında  "manipulated media" etiketi yayınlanacak. Kullanıcılar bu etikete tıklayarak, görselin değiştirilmesiyle ilgili bilgilendirici haber kaynaklarına erişebilecek. 

Bunun yanı sıra şirket, güvenlik kurallarını güncelleyerek; özgünlüğe dair kurallar listesine "sentetik ve manipüle edilmiş görsel içerikler" başlığını ekledi. Şirket, yaptıkları değişikliği; kamu ve sivil toplum kuruluşları ve de akademik uzmanlardan aldıkları fikirlerle hayat geçirdiklerini de belirtti. Bu konudaki yaklaşımlarına dair 6 bin 500'den fazla geri bildirim aldıklarını da dile getirdi. 

Twitter, paylaştığı blog yazısında sistemin nasıl işlediği ve bu yeni özelliğin neden hayata geçirildiğine dair detayları da paylaşıyor. Twitter'ın getirdiği bu yeni özellik, Facebook'un dezenformasyon karşısında Teyit.org gibi kurumlarla yaptığı iş birliğini akla getiriyor. 

2020 ABD Başkanlık seçimleri yaklaşırken, Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, yayınladığı bir tweet akışıyla Facebook'un aksine platformda siyasi reklam yayınlamayacaklarını duyurmuştu. Geçtiğimiz aylarda sohbetlerde kullanıcılara daha fazla yetki vermesiyle gündeme gelen şirketin dezenformasyona ilişkin bu yaklaşımı, uzun vadede kullanıcılara güven aşılayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.