PayU ve iyzico birleşmesi sonucunda öne çıkan rakamlar

Barbaros Özbuğutu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla birleşme sonrası öne çıkan rakamları paylaştı.
PayU ve iyzico birleşmesi sonucunda öne çıkan rakamlar

Barbaros Özbuğutu ve Tahsin Işın tarafından kurulan iyzico'nun 6 yıllık serüvenin ardından rakibi konumundaki PayU tarafından 165 milyon dolara satın alındığını daha önce sizlere aktarmıştık. Barbaros Özbuğutu ve Mario Shiliashki ile PayU'nun iyzico'yu satın alması ile ilgili tüm detayları konuştuğumuz bir videoyu ve son imzaların atıldığı bilgisini de sizlerle paylaşmıştık.

Barbaros Özbuğutu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla birleşme sonrası öne çıkan rakamları paylaştı. Rakamların gerçekten dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Zira birleşme sonra 50 binden fazla üye iş yeri ile senelik 15 milyar TL'den fazla işlem hacmi gerçekleştirildi. 13 milyon saklı kart hafızası bulunan şirket, 200 kişilik ekibi ile hizmet verdiğini açıkladı.

PayU, iyzico’nun çoğunluk hisselerini satın alarak stratejik bir ortaklığa imza attı. Söz konusu satın alma ile birlikte Türkiye'nin PayU’nun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesi içerisinde Polonya’dan sonraki en büyük ikinci pazarı haline geldiğini de ekleyelim.

PayU olarak yerel piyasalardaki konumunu sağlamlaştırma ve faaliyet gösterdikleri hızlı büyüyen tüm pazarlarda bir numaralı ödeme sağlayıcısı olma hedefi kapsamında iyzico’yu bünyelerine kattıklarını dile getiren PayU GPO (Global Payment Organization) CEO’su Mario Shiliashki, iyzico kurucuları Barbaros ve Tahsin’le beraber tüm iyzico takımının PayU ekibine katılmasından dolayı çok mutlu olduklarını da paylaşmıştı. 

Barbaros Özbuğutu ve Mario Shiliashki ile PayU'nun iyzico'yu satın alması ile ilgili tüm detayları konuştuğumuz videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.