Twitter yeni özelliği ile kullanıcılara sohbetler üzerine daha fazla yetki veriyor

Twitter platformundaki etkileşimi arttırmak için yanıt saklama özelliği ile sohbetlerin ilerleme şeklini değiştiriyor.
Twitter yeni özelliği ile kullanıcılara sohbetler üzerine daha fazla yetki veriyor

Twitter bugünden itibaren Tweet’lere verilen cevapları saklama özelliğini tüm kullanıcılara açık hale getiriyor. .Böylece şirket, artık Tweet cevaplayanların tartışmanının konusu veya tonunu değiştirmesinin ve kullanıcıların bahsettiği konuları amacından saptırmasının önüne geçecek. 

Özelliğin yayına alınmasıyla birlikte kullanıcılar Tweet’lerine gelen cevabı saklamayı seçebilirken, isteyenler Tweet’te görünen gri ikona dokunarak, saklanmış Tweet’leri görebilecek ve onlarla etkileşime geçebilecek. Böylece kullanıcıların başlattıkları sohbetler üzerinde daha fazla kontrole sahip olabilmesinin yanı sıra başkalarının da  tüm sohbeti görebilmesi sağlanacak. 

Bu arada şirketin bir süredir Tweet’lere verilen cevapları saklama özelliğini test ettiğini belirtelim. Twitter'ın test sürecinde elde ettiği verilere göre; kullanıcılar genellikle alakasız veya can sıkıcı olduğunu düşündükleri Tweet’leri saklıyor.Hatta bu yeni seçenek, engelleme veya sessize alma özelliklerine bir alternatif olarak konumlanıyor. Zira cevapları saklama özelliğini kullanan insanların yüzde 85’i engelleme veya sessize alma özelliklerini kullanmıyor.

Test süreci kapsamında şimdiye kadar politikacı veya gazeteciler gibi kamuoyuna mal olmuş kişilerin cevapları saklama yöntemine çok başvurmadığını da belirtelim. 

Kanada’da Tweet’leri saklanan insanların yüzde 27’si ise gelecekte kişilerle etkileşime geçerken nasıl davranmaları gerektiğini yeniden değerlendireceklerini belirtti. Ayrıca kullanıcılar, bu özelliğin tıpkı sessize alınan kelimelerde olduğu gibi gördükleri içerikler konusunda kendilerine daha fazla yetki verildiğini düşünüyor. 

Test kapsamında kullanıcıların, bir kişinin cevabını sakladıktan sonra o kişiden uzaklaşmak istediği de gözlemlendi. Bu nedenle Twitter, kullanıcıların yanıtı gizlemesinin ardından hesabı engellemek isteyip istemediğini de soracak. 

Yapılan testlerde bazı kullanıcıların, ikonlar görünmeye devam ettiği için cevapları misilleme olabilir korkusuyla saklamayı istemediklerini söylediğini de ekleyelim.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.