Apple, yazılım geliştirme ve hata tespit etme şeklini değiştiriyor

Bloomberg'ün bugün paylaştığı bir rapora göre Apple, iOS 13'te yer alan hatalarla bir daha karşılaşmamak için yazılım geliştirme şeklini kökten değiştirecek.
Apple, yazılım geliştirme ve hata tespit etme şeklini değiştiriyor

Donanımdan çok başarılı yazılımı ile ön plana çıkan Apple, mobil işletim sistemi olduğunu iOS 13'ün bug'lı yapısı nedeniyle eleştiriler ile karşı karşıya kaldı. Bu durumu tersine çevirmek için hamleler yapmaya hazırlanan şirket, yazılım geliştirme şeklini değiştirmeye hazırlanıyor.

Bloomberg'ün bugün paylaştığı bir rapora göre Apple, iOS 13'te yer alan hatalarla bir daha karşılaşmamak için yazılım geliştirme şeklini kökten değiştirecek. Apple yapacağı değişiklikler ile birlikte kötü kodları ve hataları daha kolay bir şekilde tespit etmeyi hedefliyor.

Söz konusu bug ve hataları tespit edebilmek için yazılım işaretleri kullanacak olan Apple, günlük olarak iOS sistemindeki hataları tespit edecek. Benzer çözümlerin Google ve Microsoft gibi firmalar tarafından kullanıldığını da ekleyelim.

Apple, iOS 13 işletim sistemindeki hataları düzeltebilmek için sadece 2 ay içinde 8 farklı güncelleme yayınladı. Yazılım geliştirme ve test şekillerini değiştiren Apple'ın en büyük hedefi ise iOS 14 işletim sisteminde aynı hataların tekrarlanmaması.

Değişiklikler sayesinde Apple'ın daha başarılı beta dönemleri geçirmesi bekleniyor. Kısacası önümüzdeki yıl karşımıza çıkacak olan iOS 14 betası iOS 13 işletim sistemine oranla daha az hataya ve bug'a sahip olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.