Tinder, 2019 yılında 1,2 milyar dolar gelir elde etti

Match Group, Tinder'ın geçen yıl 1.2 milyar dolar gelir elde ettiğini ve arkadaşlık uygulamasının şirketin en değerli varlığı olarak yerini daha da güçlendirdiğini açıkladı. 
Tinder, 2019 yılında 1,2 milyar dolar gelir elde etti

Dünyanın en popüler arkadaşlık uygulaması Tinder, ücretli kullanıcılarından 2019 yılında 1,2 milyar dolar gelir elde etti. Bu da Tinder'ın dünya üzerindeki bekarlardan ciddi bir para kazandığı anlamına geliyor. Match Group, Tinder'ın geçen yıl 1.2 milyar dolar gelir elde ettiğini ve arkadaşlık uygulamasının şirketin en değerli varlığı olarak yerini daha da güçlendirdiğini açıkladı. 

Bir bütün olarak Match Group'un geçtiğimiz yıl 2,1 milyar dolar gelir elde ettiğini de hatırlatmış olalım. Yani Tinder, gelirin yarısından fazlasını temsil ediyor. Bu da Tinder'ın şirket için neden bu kadar önemli olduğunu bir kere daha kanıtlıyor. Hinge, OkCupid ve Match.com'un da sahibi olan şirket, Tinder'ın 2019'un dördüncü çeyreğinde ortalama 5.9 milyon ücretli aboneye sahip olduğunu ve geçen yıla göre yüzde 36'lık bir artışın görüldüğünü söyledi. 

Normalde ücretsiz kullanılabilen Tinder, sınırsız kaydırma ve yakındaki kullanıcılar arasında profillerinin daha fazla önem kazanması da dahil olmak üzere kullanıcılara avantajlar sunan uygulama içi abonelikler satıyor. Ayrıca zaman zaman kaydırmalar arasında görünen reklamlar da platformun gelirlerini oluşturuyor. 

Tinder'ın Match için en büyük para üreticisi olması şaşırtıcı değil. Zira birkaç yıldır durum böyleydi diyebiliriz. Ekip, Gen Z kullanıcılarını daha interaktif bir şekilde uygulamaya dahil etmek için kişilerin aldıkları kararlara göre eşleşmelerine izin veren etkileşimli Swipe Night deneyimi gibi özellikler sunuyor. Ayrıca müzik festivalleri ve bahar tatili için konuma dayalı özellikler de sunuyor. Tüm bunlar Tinder'ın kullanıcıyı nasıl elinde tutabileceğini kanıtlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.