Instagram'ın 2019'daki reklam gelirleri 20 milyar doları geçti

Bloomberg'ün yayınladığı rapora göre, Instagram'ın 2019'da elde ettiği reklam gelirleri 20 milyar dolar olarak açıklandı.
Instagram'ın 2019'daki reklam gelirleri 20 milyar doları geçti

Bloomberg'ün yayınladığı rapora göre, Instagram'ın 2019'da elde ettiği reklam gelirleri 20 milyar dolar olarak açıklandı. Facebook'un gelirsiz bir şekilde satın aldığı Instagram'dan böyle yüksek bir meblağ kazanıyor olmasının ciddi bir başarı olduğunu söyleyebiliriz. Zira Facebook 2019'da toplamda 70,7 milyar dolar gelir elde etti ve bunların neredeyse hepsi reklamdan gelen gelirler. 

Dün sizlerle YouTube'un 2019 yılında reklamlardan elde ettiği geliri paylaşmıştık. Son açıklanan rakamlar, Instagram'ın gelirlerinin YouTube'un reklamdan elde ettiği gelirleri bile geçtiğini gösteriyor. Dünkü haberimizde de görebileceğiniz gibi YouTube'un reklamdan elde ettiği gelir 15 milyar dolarda kalmıştı ki bunun bile oldukça güzel bir sayı olduğunu söylemek mümkün. Ancak Instagram gibi "fotoğraf paylaşım" işlevine sahip bir platformun reklamlardan 20 milyar dolar gelir elde etmesi gerçek bir başarıyı gözler önüne seriyor. Bu başarının, her ne kadar sürekli eleştirsek de Facebook'a ait olduğunun altını çizelim.

Facebook, 2012'de Instagram'ı satın almak için 1 milyar dolar harcadı, ancak şu anda bu konuda ciddi bir kâra geçmiş durumda. 2018'de Instagram'ın değerinin 100 milyar dolardan fazla olduğu tahmin edildi ve 2020'de bundan çok daha değerli olacağı kesin.

Uygulama Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kuruldu ve Facebook, platformu diğer ürünlerine entegre etmek için çalışırken kurucu üyeler şirketten 2018'de ayrıldı. Akabinde ise Adam Mosseri Instagram'ın yeni başkanlığına atandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.