Ücretsiz "ürün deneme" platformu Denebunu, 2 milyon dolarlık yeni yatırım turunda

Denebunu, yeni pazarlara açılmak ve Türkiye’de 4,5 kat büyümek için yeni yatırım turunu açtı.
Ücretsiz

2018 yılının Eylül ayında büyük markaların ürünlerini denemek isteyenler için ücretsiz bir platform olarak hizmet veren Denebunu'nun 2,5 milyon TL yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise Denebunu, yurt dışı pazarlara açılmak ve Türkiye’de 4,5 kat büyümek için yeni yatırım turuna başlıyor.

2016 yılında hizmet vermeye başlayan ücretsiz "ürün deneme" platformu Denebunu'nun 1,7 milyon üyeye ulaştığını ise geçtiğimiz Aralık ayında sizlere duyurmuştuk. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise girişim 1,8 milyon üyeye ulaşmış durumda.

Yatırımla beraber ilk olarak İngiltere’ye açılacaklarını aktaran Denebunu Kurucusu ve CEO’su Duygu Akbudak, 2 milyon dolar yatırım almayı hedeflediklerini ve hem mevcuttaki hem de yeni yatırımcılarla görüşeceklerini paylaştı. Hatırlatmak gerekirse Denebunu'nun yatırımcıları arasında Galata Business Angels (GBA) yatırımcıları Nevzat Aydın, Fırat İşbecer, Burak Divanlıoğlu, Görkem Güven, Serkan Borançılı, Ata Uzunhasan ve Cihan Özgün de yer alıyor.

Mart ayının sonunda yatırım turunu kapatmayı hedeflediklerini de paylaşan Akbudak, Türkiye pazarında çalıştıkları, P&G, Unilever gibi global pazarlarda da yer alan ve hızlı tüketime yönelik ürünleri olan markalarla İngiltere’de de iş birliği yapmayı planladıklarını da belirtti.

İngiltere’de başarılı sonuçlar elde ettikten sonra ise Polonya, Almanya ve ABD pazarı için çalışmalarına başlayacaklarını da belirten Akbudak, diğer taraftan Türkiye pazarında büyümeye devam edeceklerini de paylaştı. 2020 yılında üye sayısını 1,8 milyondan 4 milyona çıkarmayı hedeflediklerini de belirten Akbudak, Denebunu'nun cirosunu ise 4,5 kat büyütmeyi hedeflediklerini de dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.