Çocuklar için yerli robotik ve kodlama girişimi Twin, 200 bin çocuğa ulaştı

Twin'in paylaştığı bilgilere göre girişim, 2019 yılında 200 bin çocuğa ulaştı. Çocuklara robotik, kodlama ve sanatın eğlenceli dünyasına giriş yapma imkanı sağlayan Twin, LEGO ile uyumlu, mıknatısla birleşen elektronik modüller geliştiriyor.
Çocuklar için yerli robotik ve kodlama girişimi Twin, 200 bin çocuğa ulaştı

Çocuklar için yerli robotik ve kodlama girişimi olarak karşımıza çıkan Twin'in 2 milyon TL yatırım aldığını geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık. YGA mezunlarının kurduğu eğitim teknolojileri girişimi olan Twin’in paylaştığı bilgilere göre girişim, 2019 yılında 200 bin çocuğa ulaştı. Çocuklara robotik, kodlama ve sanatın eğlenceli dünyasına giriş yapma imkanı sağlayan Twin, LEGO ile uyumlu, mıknatısla birleşen elektronik modüller geliştiriyor.

2020 yılına ise 4 farklı ülkede 20 satış kanalı ile giriş yapan Twin, Avrupa bölgesinde Amazon, ABD'de b8ta, Dubai’de ise Sharaf DG gibi yeni nesil perakende mağazaları satış kanalları arasına ekledi. Twin girişiminin temel amacı ise 3 sene içinde 2 milyon çocuğa robotik teknolojileri ve bilimi sevdirmek. Twin ekibinin geçtiğimiz ay çocukların bilimsel içerikleri, oyunlarla ve deneylerle keşfetmeleri için tasarladıkları ücretsiz mobil uygulama Twing’i yayına aldığını da ekleyelim. 

Twing uygulaması çocuklara bilimsel deneylerini paylaşabilecekleri ve birlikte öğrenebilecekleri bir dijital sınıf ortamı ve topluluk sunuyor. Çocuklar projelerin yapılış aşamalarını öğreniyor, arkadaşlarının yaptıkları projelerden ve deneylerden ilham alarak kendi icatlarını da paylaşabiliyor.

Geçtiğimiz hafta ise Londra’da yapılan dünyanın en önemli eğitim teknolojileri fuarlarından olan Bett Show’da yoğun ilgi gören Twin, Görme engelli çocuklar için tasarladıkları robotik setleriyle Eğitimin Oscar’ı olarak adlandırılan Bett Awards’ta “Eğitim için Özel Çözümler” alanında birinciliğe de layık görüldü. 

Böylesine büyük ve küresel bir platformda bulunmanın ve Türkiye’yi temsil etmenin Twin ekibini çok heyecanlandırdığını belirten Twin Kurucu Ortağı ve CEO’su Asude Altıntaş, yolculuklarının en başından itibaren tüm dünyada Twin’le kendi teknolojisini geliştiren nesiller yetiştirmeyi hayal ettiklerini de paylaştı. 2020 yılında satışlarını 10 kat büyütmeyi ve gelirlerinin yüzde 50’sini yurt dışından almayı hedefleyen Twin, mobil uygulama ile de daha çok çocuğu bilimle buluşturmayı da hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.