App Samurai, uygulamalara "Hikayeler" özelliği getiren Storyly isimli yeni platformu yayınladı

Storyly, bir SDK eklentisi ile hikaye deneyimini iOS ve Android uygulamalarda hayata geçirilmesini sağlıyor. Uygulamalar Storyly içeriklerinde partnerliğe giderek gelir elde edebilir.
App Samurai, uygulamalara

Geçtiğimiz günlerde 2,4 milyon dolar yatırım aldığına dair duyumlarımızı paylaştığımız self-servis mobil reklam platformu App Samurai, dijital pazarlama ekosisteminin problemlerini çözmek için ürünler geliştiren bir teknoloji şirketi olarak konumlanıyor.

Geçen yıl uygulama reklamlarındaki sahteciliği önleyen Interceptd ürünü ile komplike pazarlama sorunlarını çözmeye odaklanan şirket, şimdi de uygulamalara kolayca Hikayeler özelliği eklenmesini sağlayan ürünü Storyly ile öne çıkıyor. 

Product Hunt’ın ürün odağındaki yeni girişimi YourStack’in de lansmanını yaptığı gün, App Samurai’ın Storyly ürünü de Product Hunt’ta global listelerde boy göstererek, dünya çapında günün en iyi 3.ürünü oldu. Bu noktada Salı günü tüm dünyada aynı anda yapılan yerel Product Hunt etkinlikleriyle birlikte onlarca yeni ürünün görücüye çıktığını hatırlatalım.

Storyly, bir SDK eklentisi ile şimdiye kadar Instagram, Facebook, Youtube gibi sosyal ağların yanı sıra ve birçok popüler uygulamadan aşina olduğumuz hikaye deneyimini iOS ve Android uygulamalarda hayata geçirilmesini sağlıyor. Hikaye deneyimin ötesinde, onlarca destekleyici özelliğe sahip olan Storyly, uygulamaların etkileşim oranını ve kullanıcıların uygulama içerisinde geçirdiği zamanı attırmayı hedefliyor.

App Samurai ürün ekibinden Cansu Tetik Boz, Storyly’nin hikayesini şöyle aktarıyor:

“Uygulamalar içi yeni gelir modeli bulmak için başladığımız araştırmalarımızda, yayıncılarla konuştukça gördük ki reklamlarla gelir elde etmekten çok daha büyük bir problem var ortada. Uygulama sahipleri, pazarlamacılar ve içerik üreticilerin en büyük sorunu uygulama içi etkileşimi sağlayabilmek. Özellikle Instagram ve Snapchat’in istatistikleri gösteriyor ki, benzer sosyal medya ortamlarında hikaye formatlarının CTR (tıklanma oranları) değerleri oldukça yüksek. Dolayısıyla tüm bu görüşmelerin ve çalışmalarımızın ışığında, Storyly’yi kullanıcı yaşam döngüsünde oturttuğumuz yer “engagement”, yani etkileşim. App Samurai platformu kullanıcı edinimini sağlarken; hikaye formatı da uygulamaların etkileşimini, içerik tüketimini ve uygulamada geçirilen zamanı arttırma konusunda tedavi edici etkiye sahip.”

Storyly ile uygulamalara 7 saniyeye kadar resim, 15 saniyeye kadar video formatında hikaye ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca  hikayelerinize uygulama içine veya dışına yönlendirebilecek CTA butonları ve yukarı kaydır aksiyonları ekleyebileceğinizi de söyleyelim.

Dilerseniz, sosyal medya hesaplarında kullandığınız hikayeleri tekrar kullanabilir ve içeriğinizi kontrol paneli üzerinden düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda hikayelerinizin performansına dair hikayenin görülmesi, açılması ve atlanması gibi tüm metrikleri yine aynı panel üzerinden kolayca görebiliyorsunuz. Son olarak Storyly'ye ekleyeceğiniz içeriklerde doğrudan partnerliklerle hikayelerinizde reklam gösterebileceğinizi de eklemekte fayda var. Bu sayede uygulamanızdan ayrıca gelir elde etmeniz mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.