Video odaklı güvenlik girişimi Verkada, 1,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Paylaşılan bilgilere göre 80 milyon dolar yatırım alan Verkada, unicorn olduğunu da açıkladı. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırımın ardından Verkada'nın değerlemesi 1,6 milyar dolara ulaştı.
Video odaklı güvenlik girişimi Verkada, 1,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Bulut tabanlı ve video odaklı bir güvenlik sistemi sunan ABD merkezli bir girişim olan Verkada, önemli bir yatırım haberimile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre 80 milyon dolar yatırım alan Verkada, unicorn olduğunu da açıkladı. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırımın ardından Verkada'nın değerlemesi 1,6 milyar dolara ulaştı.

Aydın Şenkut'un kurucusu olduğu Felicis Ventures liderliğinde gerçekleşen 80 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna Verkada'nın eski yatırımcıları konumunda olan Next47, Sequoia Capital ve Meritech Capital da katıldı. Alınan 80 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Verkada'nın bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 139 milyon dolara çıktığını da ekleyelim.

Verkada tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım ürünlerin geliştirilmesi, global büyümenin hızlandırılması ve mühendislik ekibinin büyütülmesi için harcanacak. Hem yazılım hem de donanım satan bir girişim olan Verkada, güvenlik sistemi kurabilmeniz için kameralar, lensler ve sistemi kontrol edebileceğiniz yazılımlar satıyor.  

Hareket uyarıları, canlı bağlantılar, video analiz ve görsel kat planları gibi özellikler de sunan Verkada, bina ve ofislerin güvenliği adına başarılı bir çözüm sunuyor. Filip Kaliszan ve Hans Robertson tarafından 2016 yılında kurulan Verkada, şu an için 2 bin 500'ü aşkın müşteriye de sahip. Bu şirketlerin 25 tanesinin Fortune 500 şirketleri arasında olduğunu da ekleyelim.

Verkada'nın geçtiğimiz Nisan ayında önemli bir yatırım aldığını ve değerlemesini 540 milyon dolara çıkardığını da hatırlatalım. Yaklaşık 9 ay içinde yeni bir yatırım alan Verkada, kısa zaman içinde değerlemesini de 3 katına kadar çıkarmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.