Sanatçılar, Spotify Canvas'ı Instagram Hikayelerde paylaşabilecek

Şarkı paylaşımlarını yüzde 200 oranında arttıran Spotify Canvas özelliği, Instagram Hikayeler'de paylaşıma açıldı. Bu sayede sanatçılar Spotify'daki etkileşim oranlarını çok daha yukarı taşıyabilir.
Sanatçılar, Spotify Canvas'ı Instagram Hikayelerde paylaşabilecek

Geçtiğimiz hafta popüler müzik yayın platformu Spotify'ın, fenomenler için Hikayeler özelliğini test ettiğini sizlerle paylaşmıştık. Hikayeler özelliğinin ardından Spotify, yeni bir özellik ile karşımızda. Spotify'daki sanatçılar bundan sonra Spotify Canvas üzerinde oluşturdukları videoları, doğrudan Instagram Hikayelerde paylaşabilecek. 

Spotify Canvas'ın beta sürümünün geçtiğimiz yılın sonbahar döneminde yayına alındığını hatırlatalım. Canvas, bir şarkı çalınırken görünen albüm kapağını, kısa bir döngü şeklinde oynatılan hareketli ve görsel bir deneyim ile değiştirmenizi sağlıyor. Şimdiye kadar Spotify kullanıcıları arasında Canvas özelliğini tercih edenler kadar, dikkat dağıtıcı bulanlar da mevcut.

 

Bugünden itibaren Canvas'ın beta sürümünü kullanan binlerce sanatçının tek bir dokunuşla döngü videolarını Instagram'da paylaşabileceklerini belirtelim. Canvas'ı sık kullanan isimlerden biri ise son zamanlarda kazandığı Grammy Ödülleriyle dikkat çeken Billie Eillish. Ellish, Canvas'ta genellikle hayranları tarafından üretilen videoları paylaşıyor. Böylece hayranlarıyla kurduğu iletişimi güçlendiren Eillish etkileşimi de arttırmış oluyor. 

Spotify yüksek kaliteli bir Canvas kullanmanın şarkı paylaşımlarını yüzde 200 oranında arttırdığını iddia ederken, müzik yayını, kaydetme ve profil ziyaretleri istatistiklerini de yukarı taşıdığını ileri sürüyor. Canvas içeriklerini Instagram'da paylaşmanın etkileşim oranlarını ciddi anlamda olumlu etkileyeceğini söylemek mümkün. 

Spotify, her ne kadar son zamanlarda eklediği sosyal özelliklerle öne çıksa da, sosyal ağ olarak konumlanmayı düşünmediğini de belirtiyor. Spotify'ın bu alanda attığı adımları; sanatçıların, kendilerini ve müziklerini başka platformda da tanıtmasını kolaylaştırmak olarak değerlendirebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.