Mobil uygulama aboneliklerinden elde edilen gelir 4,6 milyar dolara ulaştı

ABD'deki mobil uygulama aboneliklerinden elde edilen gelir bir önceki yıla oranla yüzde 21 oranında arttı. 
Mobil uygulama aboneliklerinden elde edilen gelir 4,6 milyar dolara ulaştı

Günümüzde hayatımızın önemli parçalarından olan mobil uygulamalar her geçen gün daha da popüler hale gelmeye devam ediyor. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ABD'deki mobil uygulama aboneliklerinden elde edilen gelir bir önceki yıla oranla yüzde 21 oranında arttı. 

Mobil uygulama analiz firması Sensor Tower'ın paylaştığı verilere göre ABD'deki mobil uygulama aboneliklerinden elde edilen gelir 2019 yılında 4,6 milyar dolara ulaştı. Karşılaştırmak gerekirse bir önceki yıl mobil uygulama aboneliklerinden elde edilen gelir 3,8 milyar dolar seviyelerindeydi.

Paylaşılan bir diğer önemli bilgi ise mobil uygulama aboneliklerinden elde edilen 4,6 milyar dolarlık gelirin mobil uygulamalardan elde edilen toplam gelirdeki payı oldu. 2019 yılında iOS ve Android platformlarında mobil uygulamaların 24 milyar dolar gelir elde ettiğini belirtelim. Mobil uygulama aboneliklerinden elde edilen gelir ise toplam gelirin yüzde 19'unu oluşturuyor.

Mobil uygulama abonelikleri konusunda en popüler 100 uygulamaya baktığımızda ise ilk sırada Tinder uygulamasını görüyoruz. 2019 yılında mobil uygulama aboneliklerinden elde edilen 4,6 milyar dolarlık gelirin yüzde 10'u sadece Tinder tarafından elde edildi.

4,6 milyar dolarlık abonelik gelirinin hem iOS hem de Android platformlarındaki toplam gelir olduğunu da ekleyelim. 4,6 milyar doların 3,6 milyar doları ise sadece iOS platformundan elde edildi. Karşılaştırmak gerekirse iOS platformu 2018 yılında mobil uygulama aboneliklerinden 3,1 milyar dolar gelir elde etmişti. Kısacası 2018 yılında oranla yüzde 16 oranında bir yükseliş söz konusu.

İki platforma baktığımızda mobil uygulama abonelikleri konusunda en çok gelir elde eden uygulama Tinder olsa da, iOS platformunda aboneliklerden en çok gelir elde eden uygulama YouTube oldu. Android tarafına baktığımızda ise 2019 yılında aboneliklerden en çok gelir elde eden uygulama olarak karşımıza Pandora çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.