Finansal yazılım altyapı çözümleri sunan Currencycloud, Visa ve BNP Paribas'tan 80 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turuna katılan şirketler arasında Visa, Dünya Bankası Grubu'nun Uluslararası Finans Kurumu, Fransız bankası BNP Paribas, Japon devi SBI Grubu ve Tayland'ın Siam Ticaret Bankası yer alıyor.
Finansal yazılım altyapı çözümleri sunan Currencycloud, Visa ve BNP Paribas'tan 80 milyon dolar yatırım aldı

Para transferi platformu sunan Londra merkezli girişim Currencycloud, E serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirketin, para transferi hizmeti sunan finansal kuruluşlara verdiği APIlar ile kuruluşların Currencycloud platformu üzerinden hizmet vermesini sağladığını belirtelim. 

Yatırım turuna katılan şirketler arasında Visa, Dünya Bankası Grubu'nun Uluslararası Finans Kurumu, Fransız bankası BNP Paribas, bir zamanlar SoftBank'ın bir parçası olan ancak bir süredir bağımsızlığını ilan eden Japon devi SBI Grubu ve Tayland'ın Siam Ticaret Bankası yer alıyor.

Yatırım turuna mevcut yatırımcılar Sapphire Ventures, Notion Capital,neski adı Google Ventures olan ve D Serisi yatırım turuna liderlik eden GV, Accomplice ve Anthemis de katılım gösterdi. 

Şimdiye kadar 180 ülkede 50 milyar dolardan fazla paranın Currencycloud’un 85 APIsini kullanarak transfer edildiğini söylemekte fayda var. Currencycloud platformu üzerinden ödeme alma, döviz alım-satımı ödeme yapma ve birden fazla para biriminde dijital cüzdan hizmeti sunma gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. 

Currencycloud’un kurucu ortağı ve CEO'su Mike Laven, 2019 sonuna kadar 350 şirketin APIlerinden faydalandığını söyledi. Girişimin 230 çalışana sahip olduğunu da ekleyelim. Currencycloud, finansal bir hizmet sumasına rağmen geleneksel finansal kuruluşlarıyla rekabet etme niyetinde değil. Girişim, ciddi bir müşteri tabanına sahip olmasına rağmen markasının görünmez olmasını tercih ediyor. Bu noktada şirketin kendini bir çözüm ortağı olarak konumlandırdığını söyleyebiliriz. 

Laven, yeni yatırımla birlikte Currencycloud'un  önümüzdeki yıl Asya bölgesine odaklanacağını açıkladı. Şirket, Singapur'da kuracağı yeni bir ofis ile bölgedeki işletmelere para transferi API'ları sağlayacak. Bu arada girişimin en yeni yatırımcılarından biri olan Visa, Currencycloud’un hizmetlerini de kendine entegre edecek. 

Girişimin değelermesi ise henüz resmi olarak açıklanmış değil. Ancak Laven, yatırım öncesi değerlemenin, bir önceki yatırım turundan yukarıda olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl yatırım turunu 40 milyon dolar ile kapatan Currencycloud'un yatırım öncesi değerlemesi 114 milyon dolar, yatırım sonrası değerlemsi ise 184 milyon dolar idi. E serisi yatırım turunun ardından şirketin değerlemesinin 220 milyon dolara ulaşması olası. 2012 yılında kurulan girişimin şimdiye kadar toplamda 140 milyon dolar yatırım aldığını da belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.