Bird, Circ'ü satın almaya hazırlandığını doğruladı

Anlaşmaya varılması halinde Circ'ün 300 çalışanı Bird'ün Avrupa operasyonlarına katılacak.
Bird, Circ'ü satın almaya hazırlandığını doğruladı

Geçtiğimiz günlerde Los Angeles merkezli e-scooter girişimi Bird'ün Alman rakibi Circ'ü satın almaya hazırlandığını sizlere aktarmıştık. İlk etapta yalnızca bir söylenti olarak yayılan bu haber, bugün Bird tarafından doğrulandı. 

Daha önce de bahsettiğimiz üzere B serisi yatırım turuna hazırlanan Circ, yatırım alma konusunda ilerleme kaydedemeyince, Bird ile satın alma görüşmelerine yöneldi. A serisi yatırım turunda 55 milyon Euro yatırım alarak operasyonunu 12 ülkeye ve 43  onlarca şehire yaymayı başaran Circ, Bird'ün Avrupa'daki rekabetinde önemli bir ortak olacak. 

Bu ortaklık sayesinde Avrupa şehirlerinden işletme ruhsatı kazanma şansını artıracak olan Bird, Circ'ten önce Avrupa'daki diğer scooter girişimlerine de yaklaşmıştı. D serisi yatırım turunda aldığı yatırıma 75 milyon dolar ekleyerek toplamda 350 milyon dolar yatırım aldığını duyuran Bird, rakibi Lime'ın 12 pazardan çekilmesi üzerine cesur hamlelerle yeni pazarlara giriş yapmaya hazırlanıyor. 

Anlaşmaya varılması halinde Circ'ün 300 çalışanının Bird'ün Avrupa operasyonlarına katılması bekleniyor. Bu noktada daha önce tıpkı Lime gibi giriş yapmaya hazırlanan Circ'ün de Türkiye pazarına giriş yapmaya çalıştığını hatırlatalım. Satın alma anlaşmasının tamamlanmasıyla Circ'ün yeni pazarlara açılmaya devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.