6 saniyelik videolar Byte ile geri döndü

Vine kurucularından 6 saniyelik videoları tekrar hayatımıza getiren Byte sosyal medya uygulaması yayınlandı.
6 saniyelik videolar Byte ile geri döndü

6 saniyelik video formatıyla ünlenen ve sosyal medya alanında bir çok fenomenin doğmasına sebep olan Vine uygulaması Twitter satın almasından bir süre sonra kapatılmıştı. Dünya çapında bir çok kullanıcısı olan uygulamanın kapatılması sevenlerini oldukça üzmüştü.

Vine seven kullanıcılara güzel bir haber kurucularından geldi. Dom Hofmann uzun süredir üzerinde çalıştığı 6 saniyelik video formatlı yeni sosyal medya uygulaması Byte’ı duyurdu.

Henüz Türkiye uygulama mağazasında yer almayan uygulama Amerika’da kullanıma açıldı.Yakın bir zamanda Türkiye ve birçok uygulama mağazasına geleceğini de paylaşmış olalım.

Uygulama genel kullanım olarak son zamanların en popüler uygulaması TikTok'a benzemesiyle dikkat çekiyor. Anlaşılan TikTok, video içerik platformlarının kullanım alışkanlıklarını oldukça değiştirmiş.

Şu an için Byte uygulamasına üyelik oluşturabilmek için Google hesabınızla veya Apple hesabınızla (Sign in with Apple) giriş yapabiliyorsunuz. Byte, sosyal medya platformlarından alışık olduğumuz arama kısmının altında trendler ve değişik başlıklarda kategorilerden oluşan bir akış yapısına sahip.

Türkiye saati ile dün gece saatlerinde yayına giren uygulama ABD App Store'da sosyal medya kategorisinde trendlere girmiş durumda. Uygulama, Vine kurucularından Rus Yusupov'un Twitterda paylaştığı görsellere göre hem Twitter trendlerde hem de AppStore'da kısa sürede oldukça popüler hale gelmiş.

Vine, sosyal medya alanında etkisi çok büyük bir uygulama olmuştu. Video tüketim alışkanlığını değiştiren Vine sonrasında bir çok uygulama ortaya çıktı fakat bir çoğu başarılı olamamıştı. Aynı vizyondaki deneyimli ellerden çıkan Byte, Vine gibi popülerliğe kavuşabilecek mi oldukça merak ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.