DNA'lara odaklanan blockchain tabanlı sağlık girişimi: GenoBank

Republic.co üstünden destek toplayan Kaliforniya merkezli bir sağlık girişimi olan GenoBank, DNA'lara odaklanıyor. 
DNA'lara odaklanan blockchain tabanlı sağlık girişimi: GenoBank

Girişim dünyasının popüler konularından biri haline gelen sağlık teknolojileri ile ilgili her geçen gün yeni bir girişim karşımıza çıkıyor. Republic.co üstünden destek toplayan Kaliforniya merkezli bir sağlık girişimi olan GenoBank, DNA'lara odaklanıyor. 

2018 yılının Mayıs ayında Daniel Uribe tarafından kurulan GenoBank, şifrelenmiş DNA elde etme kitleri geliştiriyor. Patent başvurusunu da yapan GenoBank, blockchain temelli bir teknoloji de kullanıyor. Temelde bir DNA bankası olarak hizmet vermek de isteyen GenoBank, çeşitli iş birlikleri de yapıyor.

Oasis Labs ile iş birliğine giden GenoBank, bu iş birliği sayesinde güvenlik odaklı ve bulut tabanlı DNA platformu kurmayı hedefliyor. Kullanıcılar GenoBank kitleri ile elde ettikleri DNA bilgileri ile soyları ile ilgili bilgilere ulaşma, erken meme kanseri tanı ve tedavisi, metabolizma iyileştirmeleri ve kişiselleştirilmiş ilaçlar oluşturma gibi avantajlara da sahip olacaklar. 

Şu an için patent bekleyen DNA Saliva Kiti tükürük ile DNA testi yapmanıza olanak sağlıyor. Elde edilen verileri güvenli bir şekilde saklamanıza olanak da sağlayan GenoBank, bu noktadan blockchain teknolojisini kullanıyor.

Bu teknoloji sayesinde DNA veriniz analiz olmaya hazır olduğunda aynı zamanda anonim bir hale de geliyor. Elde edilen DNA verisi şifrelenmiş bir DNA cüzdanında saklanıyor ve sadece DNA'nın sahibi tarafından erişilebiliyor. Bu sayede DNA verileriniz de güvenli bir şekilde saklanabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.