2019'da globale açılan B2Press, geçtiğimiz yıl gelirini yüzde 340 artırdı

2016 yılında BültenGönder.in adıyla Türkiye’de faaliyetlerine başlayan ve geçtiğimiz yıl isim değişikliğine giderek globale açılan Online PR Ajansı B2Press, 2019 yılına dair istatistikleri açıkladı.
2019'da globale açılan B2Press, geçtiğimiz yıl gelirini yüzde 340 artırdı

2016 yılında BültenGönder.in adıyla Türkiye’de faaliyetlerine başlayan ve geçtiğimiz yıl isim değişikliğine giderek globale açılan Online PR Ajansı B2Press, 2019 yılına dair istatistikleri açıkladı. Unusual Enterprise grubu bünyesinde merkez ofisini Hollanda'nın Utrecht kentine taşıyan B2Press, 2019’da cirosal bazda yüzde 340’lık büyüme elde etti. Yurt dışı gelirlerinin toplam gelir içindeki payının ise yüzde 43’e ulaştığını belirtelim.

76 ülkede 265 basın bülteni

B2Press global pazara adım attığı ilk yılda, 76 ülkede, 265 basın bülteni hazırlayıp servis etti, 67 özel haber/röportaj projesi yönetti. Bu çalışmalar neticesinde global çapta 27 bin 861 haberin medyada yayınlanmasına aracı oldu ve hazırlayıp servis ettiği her basın bülteni ortalama 94 basın yansıması elde etti.

8 yeni dil desteği

30’dan fazla ülkede direkt olarak haber ajanslarıyla ve medya kuruluşlarıyla iş birliği yapan B2Press, gelen talepler doğrultusunda hizmet kapsamına Arapça, Portekizce ve Çince başta olmak üzere 8 dil daha ekleyerek 11 dilde haber dağıtım kapasitesine ulaştı. Farklı ülkelerde profesyonel gazeteciler ve freelance haber editörleriyle çalışan girişim, dünya genelinde 400 binden fazla gazeteciye, 165 farklı kategorideki 42 bin yayına erişilebilir durumda diyebiliriz.

‘Human Intelligence As a Service’ (HuaaS) olarak adlandırlan iş modelini benimseyen B2Press, halihazırda her çalışmaya özel atanan PR uzmanlarıyla kurumlara destek veriyor. 2020’de ise ürünleşme yoluna giderek, temsilcilerle ortak bir arayüz üzerinden aldığı talepleri yönetmeyi hedefleyen girişim, içerik onay, bülten dağıtımı, ödeme ve raporlama süreçlerini optimize etmeyi amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.