Robot üreticisi Boston Dynamics, CEO'sunu değiştirdi

Şirket yönetiminde önemli bir değişiklik haberi ile karşımıza çıkan Boston Dynamics, CEO'sunu değiştirdi.
Robot üreticisi Boston Dynamics, CEO'sunu değiştirdi

Teknoloji dünyasının en heyecan verici firmalarından olan Boston Dynamics'in ürettiği robotları daha önce pek kez sizlere aktarmıştık. Bugün ise şirket yönetiminde önemli bir değişiklik haberi ile karşımıza çıkan Boston Dynamics, CEO'sunu değiştirdi.

Boston Dynamics'in kurucusu olan Marc Raibert, şirketin kurulduğu 1992 yılından beri Boston Dynamics'in CEO'luk görevini üstleniyordu. Bugüne kadar şirketin COO'luk görevini üstlenen Rob Playter, Boston Dynamics firmasının yeni CEO'su oldu.

Oldukça tecrübeli bir mühendis olan Rob Playter, yıllardır Boston Dynamics firmasının yüzü olarak karşımıza çıkıyordu. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Boston Dynamics iş geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Michael Perry, söz konusu değişikliğin şirketin yeni büyüme evresine bir hazırlık olduğunu paylaştı. 

Boston Dynamics ve robot köpeği Spot ile ilgili önemli açıklamalarda da bulunan Perry, şu an ABD'de 100 adet Spot'un kullanıldığını da sözlerine ekledi. CEO değişikliğinin haricinde Boston Dynamics'in Spot modeli için önemli gelişmeler üzerinde çalıştığını da ekleyelim.

Daha önce Spot'un Early Adopter Programına katılan geliştiriciler için bir SDK yayınlayan Boston Dynamics, tüm geliştiricilerin kullanıma sunulacak yeni bir SDK üzerinde çalıştığını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.