Jeff Bezos, Amazon'un Hindistan'da yer alan küçük işletmelere 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı

Yeni Delhi'de düzenlene bir konferansta açıklamalar yapan Amazon CEO'su Jeff Bezos, Amazon'un Hindistan'da yer alan küçük işletmelere toplamda 1 milyar dolar yatırım yapacağını paylaştı.
Jeff Bezos, Amazon'un Hindistan'da yer alan küçük işletmelere 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı

Amazon CEO'su Jeff Bezos'un İstanbul'a geldiğini sizlere geçtiğimiz Ekim ayında aktarmıştık. Bugün ise oldukça önemli bir haber ile karşımıza çıkan Bezos, Amazon'un Hindistan'a yapacağı yatırımlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni Delhi'de düzenlenen bir konferansta açıklamalar yapan Amazon CEO'su Jeff Bezos, Amazon'un Hindistan'da yer alan küçük işletmelere toplamda 1 milyar dolar yatırım yapacağını paylaştı. Geçtiğimiz dönemlerde Amazon, Hindistan için 5 milyar dolar harcayacağını da açıklamıştı.

Söz konusu 1 milyar dolarlık toplam yatırım daha önce açıklanan 5 milyar dolara ilave olacağını da ekleyelim. Amazon'un önümüzdeki 5 yıl içinde Hindistan'da yer alan küçük ve orta ölçekteki işletmelere toplamda 1 milyar dolar yatırım yapacağını paylaşan Bezos, 21. yüzyılın Hindistan'ın yüzyılı olacağını belirttiğini de ekleyelim.

Bezos, 1 milyar dolarlık yatırımın haricinde Amazon'un 2025 yılına kadar Hindistan'ın 10 milyar dolarlık ihracat yapmasına yardımcı olacağını da belirtti. Paylaşılan bir diğer bilgi ise Amazon platformunda 500 binden fazla Hindistan'lı satıcı olduğu. 

Jeff Bezos'un yaptığı ziyaretin Hindistan'da tepkilere neden olduğunu da ekleyelim. BBC tarafından paylaşılan bilgilere göre 300 şehirde binlerce tüccar, Amazon'un yerel ticareti olumsuz etkileyeceğini söyleyerek sokaklara çıktı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.