Amazon CEO'su Jeff Bezos İstanbul'a geldi

Dünyanın en önemli perakende devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos, bugün özel uçağıyla Türkiye'ye geldi
Amazon CEO'su Jeff Bezos İstanbul'a geldi

Dünyanın en önemli perakende devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos, bugün özel uçağıyla Türkiye'ye geldi. Birkaç ay önce de Bodrum'da tatil yapan Jeff Bezos'un Türkiye'ye gelme nedenin ise iş için olmadığını belirtelim. Bezos, geçtiğimiz yıl öldürülen The Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'yı anmak için Türkiye'ye geldi.

Hatırlarsanız Jeff Bezos, 2013 yılında The Washington Post'u 250 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Son dönemlerin en önemli medya satın almalarından biri diyebileceğimiz bu satın almadan sonra da Jeff Bezos, The Washington Post'un yeni sahibi olmuştu. 

Geçtiğimiz yıl, 2 Ekim'de öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı, ölümünün yıl dönümünde içerisinde katledildiği İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda anılıyor. Başkonsolosluğun önünde yapılan anma töreni sembolik olarak bir yıl önce Kaşıkçı'nın binaya girdiği saat olan 13:14'te başladı. Anma töreninde Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, BM Özel Raportörü Agnes Callamard, eski Mısırlı siyasetçi Ayman Nur ve Türk Arap Medya Derneği (TAM) Başkanı Turan Kışlakçı gibi isimlerin konuşma yapacağını hatırlatalım. Jeff Bezos da katılımcılar arasında olacak.

Jeff Bezos'un ülkede ne kadar kalacağı ya da geçtiğimiz yıl Türkiye'deki faaliyetlerine başlayan Amazon'un ofisine uğrayıp uğramayacağı ise belirsiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.