Elektrikli araçlar için geliştirilen enerji girişimleri haneler için de fırsatlar yaratabilir

Elektrikli araçlardan sıklıkla bahsedildiği son günlerde enerji depolama pazarı daha da önemli hale geliyor. Sadece otomobiller için değil, hane ve iş yerlerinin enerji ihtiyacını karşılayacak çözümler de sunulmakta.

Türkiye'de trafiğe kayıtlı yaklaşık 12,5 milyon otomobil bulunuyor. TÜİK verilerine göre her ay artış gösteren araç sayısının üretimle birlikte artışa devam etmesi bekleniyor. Motorlu kara taşıtlarından alınan vergilerle de ekonomiye büyük katkısı olan otomotiv sektörünün sadece mevcut üretimle değil yakın zamanda lansmanı yapılan elektrikli araçlarla da büyümesi tahmin ediliyor. 

Şu ana kadar 833 gibi düşük bir adette satılan elektrikli araçların Türkiye'de 2030'da 2,5 milyona ulaşması bekleniyor. CES'te en son Sony ve Mercedes-Benz'in elektrikli araçlarını gördüğümüz sektörde yaşanan heyecan verici yenilikler söz konusu. Şarj ünitelerinden operasyonuna, emisyonu dengeleyecek sistemlerden yakıt ekonomisine birçok girişim bu alanda hizmet vermeye başladı. Yakın zamanda da Tinkon Grup da Türkiye'de elektrikli araçlar için şarj üniteleri üreteceğini ve 2023'e kadar istasyonların kurulacağını açıkladı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.