Sony'den elektrikli otomobil konsepti: Sony Vision-S

Sony, Las Vegas'ta düzenlenen ve dünyanın en önemli teknoloji odaklı fuarlarından CES 2020'de ilk otomobil modelini tanıttı. 
Sony'den elektrikli otomobil konsepti: Sony Vision-S

Ürettiği televizyonlar, kameralar ve akıllı telefonlar ile tanınan Japonya merkezli teknoloji devi Sony, karşımıza oldukça ilginç bir haber ile çıktı. Sony, Las Vegas'ta düzenlenen ve dünyanın en önemli teknoloji odaklı fuarlarından CES 2020'de ilk otomobil modelini tanıttı. 

Sony tarafından geliştirilen Sony Vision-S adındaki sedan modelinin elektrikli bir model olduğunu da ekleyelim. Sony'nin elektrikli konsept otomobili olan Sony Vision-S, toplamda 33 farklı sensöre sahip. Sony tarafından paylaşılan bilgilere göre otomobilin geliştirilme sürecinde Bosch, Continental, Genetex, BlackBerry QNX, Magna ve Nvidia gibi önemli firmalar ile iş birlikleri de yapıldı.

Ses konusunda oldukça iddialı olan Sony, Sony Vision-S modelinin için 360 derece ses deneyimi yaşayabilmenizi sağlayan "360-degree Reality Audio" adında bir teknoloji de kullanıyor. Sony'nin bir elektrikli otomobil tanıtması firmanın gelecek vizyonunu da gözler önüne seriyor. Daha önce akıllı telefonlar içinde yer alan parçaları üreterek tüm pazara satan Sony, gelecekte ise otonom ve elektrikli otomobiller içindeki parçaların en önemli üreticisi olmayı hedefliyor.

Pek çok teknoloji firmasının bir şekilde otonom ve elektrikli otomobil pazarına yönelik ürünler ortaya çıkardığını görüyoruz. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yıllarda Apple'ın da sürücüsüz bir otomobil modeli üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık

Tabii ki Sony'nin temel amacının otomobil pazarına giriş yapmak olmadığını da paylaşalım. Şu an bir konsept otomobil olan Vision-S modeli asla satışa sunulmayacak. Sony'nin Vision-S modeli ile temel amacı otomobilin içinde yer alan Sony ürünlerini diğer otomobil firmalarına satmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.