Fiziksel sağlığı korumaya ve tedavi etmeye yardımcı olan egzersiz uygulaması: MoovBuddy

MoovBuddy kullanıcı analiz ve durumuna göre kendilerine günlük önerilerde bulunuyor.
Fiziksel sağlığı korumaya ve tedavi etmeye yardımcı olan egzersiz uygulaması: MoovBuddy

Bilgisayar başında çalışanlar, daima belli bir pozisyonda oturmak zorunda kalanlar diğer insanlara göre daha fazla boyun, bel ve sırt ağrılarına maruz kalıyor. Bu ağrılar kimi zaman ciddi hastalıklara neden olsa da bazı zamanlarda düzenli yapılan pratik egzersizlerle önlenebiliyor. Fiziksel sağlığı korumaya ve tedavi etmeye yardımcı bir egzersiz uygulaması olan MoovBuddy (eski adıyla Vexrob) de kullanıcılarına bu noktada kolaylık sağlamayı hedefliyor.

MoovBuddy nedir?

Platformda, bel boyun ağrılarını azaltmak isteyen, omuz diz kalça gibi bölgeler için bölgesel güçlendirme yapmak isteyen ya da duruşunu düzeltmek isteyen herkes için doktor ve fizyoterapistlerin bizzat hazırladıkları egzersiz protokolleri bulunuyor. Kullanıcılar MoovBuddy’den kendi istedikleri zamanlarda hatırlatmalar alabiliyor.

MoovBuddy kullanıcı analiz ve durumuna göre kendilerine günlük önerilerde bulunuyor. Tüm bunlarla birlikte kullanıcı, ağrı durumunun, işlevselliğinin ne aşamaya geldiğini görebiliyor ve aşama aşama hazırlanan programlardan bir sonrakine geçiş yapabiliyor. Bunun yanı sıra doktor ve fizyoterapistler uygulamaya kaydolup hastaları için egzersiz programı oluşturabiliyor ve yine kendi uzman arayüzlerinden hastalarının takibini yapıp iyileşme sürecini görebiliyorlar.

Yüzde 91 oranında ağrı ve şikayetlerde azalma

Şu anda MoovBuddy uygulamasına kayıtlı 1100’ün üzerinde doktor ve fizyoterapist bulunuyor. 3 bin aktif kullanıcı arasından programını düzenli yapanların yüzde 91’inin ağrı ve şikayetlerinde azalma gerçekleştiğini de hatırlatalım. Bu da oldukça başarılı bir oran.

Uygulama ilk olarak Güner Bayram tarafından 2017 Haziran ayında Vexrob adıyla hayata geçirildi. Vexrob, doktor ve fizyoterapistlerin hastalarına egzersiz programı oluşturdukları bir fizik tedavi uygulamasıydı. Uygulamanın yeni versiyonu MoovBuddy ile son kullanıcının bir doktora bağlı olması gerekliliği kalktı. Doktoru ya da fizyoterapisti olmadan da bir kişi tıbbi olarak tanısal olmayan egzersiz programlarına kaydolabiliyor. MoovBuddy, şu anda 5 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. 

Gelir modeli: Üyelik paketleri

4 yıllık bir sürede, hazır bir altyapı olmadan hayata geçirilen girişim, şu ana kadar henüz bir yatırım almadı. Fakat yatırım konusunda görüşmeleri devam ediyor. Girişim gelir modeli olarak "freemium" modelde aylık, 3 aylık ve 6 aylık Premium abonelik satışını kullanıyor. MoovBuddy'nin ilk haftalardaki satın almalarından birinin yurt dışından olduğunun da altını çizelim. 

Globalde öne çıkan bir uygulama olmak istediğini belirten MoovBuddy, kullanıcıların ilaç kullanımını, hastane maliyetlerini ve ameliyat ihtiyaçlarını azaltmayı asıl hedefi olarak açıklıyor. 

Webrazzi okurları için 1 yıllık yüzde 50 indirimli abonelik için buraya göz atabilirler. MoovBuddy'yi iOS kullanıcıları App Store'dan, Andorid kullanıcıları Google Play Store'dan indirebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.