Elektrikli scooter pazarında 4 bin dolarlık yeni oyuncu: Stator

Diğer scooterların aksine ağır tekerleklere ve kendiliğinden dengeye sahip olan 3 bin 995 dolarlık Stator scooter, ön siparişe açıldı.
Elektrikli scooter pazarında 4 bin dolarlık yeni oyuncu: Stator

Geçtiğimiz yıldan beri üreteceği scootera yönelik paylaştığı görseller ve videolarla kullanıcıların ilgisini çeken Stator, sonunda üretim sürecine başladı. ABD merkezli şirket, diğer scooterların aksine ağır tekerleklere ve kendiliğinden dengeye sahip olan Stator scooter'ı ön siparişe açtı. 

Stator üretim için Los Angeles Times'ın sahibi ve CEO'su Patrick Soon-Shiong'in şirketi NantWorks'ün alt markası NantMobility ile anlaştı. Üretilecek olan scooterın tasarımı ve görünümü yukarıda da belirttiğimiz üzere Segway-Ninebot ve Xiaomi gibi Çinli şirketlerin ürettiği modellerden çok farklı. 

40.8 kg ağırlığındaki scooter, saatte 48 km hız yapabiliyor. Ürün, taşınabilir bir scooter arayışında olanlara hitap etmese de hızıyla şehir içi ulaşımda uzun vadede Bird ve Lime gibi markaları geride bırakması beklenebilir. 1,000 wattlık motora sahip olan Scotter, 4 saatte tamamen şarj oluyor. Şirket, şimdilik herhangi bir menzil tahmini paylaşmamış olsa da, scooter'ın şarj sonrasıda 1 saat aralıksız sürüş gerçekleştirebileceğini belirtiyor. 

Limp, Eco, Sport ve  X olmak üzere 4 farklı sürüş moduna sahip olan scooter, tutuş yerinde ince bir ekran bulunduruyor. Kullanıcılar ekran üzerinden pil ömrünü ve hızı görüntüleyebiliyor. 46 cm'e 20 cm olan tekerlekler ise kötü arazilerde yumuşak sürüşler için tercih edilebilecek nitelikte. 

Stator'ın scooternın Portland merkezli Shared Technologies tarafından üretilen oturaklı ve elektrikli scooterları andırdığını söyleyebiliriz. Aynı şekilde Stator'ın ürününü, Türkiye'de Teferruat gibi dükkanlarını sattığı oturaklı ve elektrikli scooterlara da benzetmek mümkün. 

Kullanıcılar, ön siparişe açılan Stator'ı 3,995 dolar ödeyerek satın alabiliyor ya da 250 dolar kapora ile şimdiden ayırtabiliyor. Ancak ürünün teslimatının şimdilik yalnızca ABD'yi kapsadığını belirtelim.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.