App Store 1 haftada 1,42 milyar dolar gelir elde etti

Apple'ın paylaştığı bilgilere göre App Store, Noel arifesi ve yeni yıl günü arasındaki bir haftada 1,42 milyar dolar gelir elde etti.
App Store 1 haftada 1,42 milyar dolar gelir elde etti

Apple'ın 2019’un en iyi uygulamalarını ve oyunlarını açıkladığını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre App Store, yeni bir satış rekoru kırdı. Apple'ın paylaştığı bilgilere göre App Store, Noel arifesi ve yeni yıl günü arasındaki bir haftada 1,42 milyar dolar gelir elde etti.

2018 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığında elde edilen gelirde yüzde 16 oranında bir artış da mevcut. Sadece yeni yıl gününde ise 386 milyon dolar gelir elde edildiğini de ekleyelim. Söz konusu 386 milyon dolarlık gelir bir gün içinde App Store'da elde edilen en büyük gelir. 

Sensor Tower tarafından paylaşılan bilgilere göre App Store, 2019 yılında 54 milyar dolar gelir elde etti. 2018 yılı ile kıyaslandığında App Store'da elde edilen gelirlerin yüzde 16,3 oranında artığını da ekleyelim. Karşılaştırmak gerekirse Android dünyasının uygulama mağazası olan Google Play ise 2019 yılında 29,3 milyar dolar gelir elde etti.

Google Play daha az gelir elde etse de bir önceki yıla oranla artışın daha yüksek olduğunu da belirtelim. Google Play 2018 yılına oranla yüzde 18,1 oranında daha fazla gelir elde etti. Apple tarafından paylaşılan bir diğer önemli bilgi ise geliştiricilerin bugüne kadar elde ettiği gelir.

Paylaşılan bilgilere göre 2008 yılında açılan App Store bugüne kadar geliştiricilerin 155 milyar dolar gelir elde etmesine olanak sağladı. iPhone kullanıcıları arasında en popüler uygulamalar, YouTube, Instagram, Snapchat, TikTok ve Facebook Messenger olurken, en popüler ücretli uygulamalar ise Facetune, HotSchedules ve DarkSky uygulamaları oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.