Google Asistan 500 milyon kişi tarafından kullanıldı

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre Google Asistan 500 milyonu aşkın aylık aktif kullanıcıya sahip.
Google Asistan 500 milyon kişi tarafından kullanıldı

Google Asistan'ın kişiselleştirilmiş bir haber listesi oluşturarak, haberleri sesli bir şekilde kullanıcılara aktaracağını geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Google'ın yapay zeka destekli akıllı asistanı Google Asistan, 500 milyon kişi tarafından kullanıldığını duyurdu.

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre Google Asistan 500 milyonu aşkın aylık aktif kullanıcıya sahip. Söz konusu 500 milyonu aşkın kullanıcının sadece akıllı telefonlardan değil, televizyonlardan, akıllı hoparlörlerden ve pek çok başka cihaz üzerinden Google Asistan'ı kullandığını da ekleyelim.

Geçtiğimiz ay yapılan bir araştırmaya göre ise Google Asistan, sanal asistan pazarının sadece yüzde 9'unu kontrol ediyor. Karşılaştırmak gerekirse ise Apple'ın sana asistanı olan Siri ise pazarın yüzde 35'ine hakim. Sesli haber okuma, planlı eylemler ve yapışkan notlar tutma gibi yeni özellikler de kazanan Google Asistan, Siri ve Alexa gibi rakiplerinin gerisinde kalıyor gibi görünüyor.

Türkçe de dahil olmak üzere 90 farklı dil desteğine sahip olan Google Asistan, şu an için 30 ülkede kullanılabiliyor. Paylaşılan bilgilere göre Google Asistan toplamda 1 milyarı aşkın cihazda yüklü durumda. Tabii ki bu cihazların büyük çoğunluğunun Android akıllı telefonlar olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.