Google Asistan, yeni özelliği ile kişiselleştirilmiş işitsel haberler sunuyor

Your News Update özelliğini yayına alan Google Asistan, kişiselleştirilmiş bir haber listesi oluşturarak, haberleri sesli bir şekilde kullanıcılara aktaracak.
Google Asistan, yeni özelliği ile kişiselleştirilmiş işitsel haberler sunuyor

Google Asistan, dün yayına aldığı Your News Update özelliği sayesinde artık günün öne çıkan haberlerini de kullanıcılar ile paylaşabilecek.Your News Update özelliği kullanıcıların ilgi alanlarına ve konumuna göre farklı yayıncılardan seçtiği haberleri derliyor. Özellik kapsamında Google Asistan, oluşturduğu kişiselleştirilmiş haber listesini sesli bir şekilde kullanıcılara aktaracak 

Toplu taşıma veya trafikte podcast dinlemenin gittikçe yaygınlaştığını düşünürsek, Google Asistan'ın haberleri sesli olarak sunmasının kullanıcıların alışkanlıklarına hitap edeceğini söyleyebiliriz. 

Audio Haberler Ürün Yöneticisi Liz Gannes ise yaptığı açıklamada işitsel mecra için “Geniş miktarda bilgi ileten olağanüstü bir mecra.” tanımını kullansa da, dağıtım teknolojisinin metin ve videoya kıyasla daha yavaş ilerlediğini ifade etti. Gannes bu nedenle Google'ın bu alanda geliştirmeler yaptığını da sözlerine ekledi. 

Google'ın yaptığı geliştirmeler arasında konu başlığıyla ilişkili soruları yanıtlamak da yer alıyor. Böylece kullanıcılar günün tüm haberlerini dinlemek yerine "Brexit hakkındaki son haberler neler?" diye sorarak sadece ilgilendikleri konuda gelişmeleri takip edebiliyor. 

Gannes bu özelliğin yanı sıra şirketin tek bir konuya odaklanan sesli hikayeler için açık bir özellik geliştirdiğini de belirtiyor. Bu sayede saatler süren yayınlar ya da podcastler konu başlıklarına göre haber formatında kısa klipler halinde dinlenebilecek. 

Son olarak Google Asistan'ın Your News Update özelliğinde haberleri seçerken sadece yaşadığınız konuma değil aynı zamanda ilgilendiğiniz konumlara da önem verdiğini belirtelim. Dinlediğiniz ve dinlemeyip geçtiğiniz haberleri de dikkate alan Google Asistan'ın kişiselleştirmelerinin ilerleyen dönemde güçleneceğini de belirtmekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.