Brezilya merkezli dijital banka girişimi Neon, 94 milyon dolar yatırım aldı

Brezilya'da dijital banka olarak hizmet veren bir girişim olan Neon, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre girişim, 94 milyon dolar yatırım aldı.
Brezilya merkezli dijital banka girişimi Neon, 94 milyon dolar yatırım aldı

Bankacılığın ve finans dünyasının geleceği olarak görülen dijital bankalar her geçen gün daha popüler bir hale geliyor. Brezilya'da dijital banka olarak hizmet veren bir girişim olan Neon, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre girişim, 94 milyon dolar yatırım aldı.

Brezilya merkezli bir yayın olan Estadao'nun haberine göre 94 milyon dolarlık yatırım turu Banco Votorantim ve General Atlantic liderliğinde gerçekleşti. Alınan 94 milyon dolarlık yatırımı 2020 yılında müşterilerini 3 katına kadar çıkarmak için harcayacak olan Neon, şu an 2 milyonu aşkın aktif hesabı yönetiyor.

Yatırım turuna Banco Votorantim ve General Atlantic'in haricinde Quona Capital, Propel Venture Partners, Omidyar Network ve Monashees'in katıldığını da ekleyelim. Alınan 94 milyon dolarlık yatırım ile birlikte girişimin aldığı toplam yatırım ise 121 milyon dolara ulaştı.

İlk yatırımını 2018 yılının Mayıs ayında alan Neon, San Francisco merkezli Propel Venture Partner'dan 22 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan yatırımın büyük bir bölümünün ekiplerini büyütmek için kullanılacağını belirten Neon kurucu ortağı Pedro Conrade, 2019 yılı sonuna kadar 600 çalışana ulaşmayı hedeflediklerini de paylaştı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında müşterilerine yeni ürünler sunmaya başlayan Neon, 94 milyon dolarlık yatırım ile birlikte sunduğu ürün ve hizmetleri de artıracak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.